Obavijesti Video Pretražite Navigacija
DRAMA SE ZAHUKTAVA

Poluotok ide na prijevremene izbore? ''Pozivam IDS i župana Borisa Miletića da Istru ne drže svojim taocem''

Pulski gradonačelnik Filip Zoričić u subotu je poručio kako zbog stanja u IDS-u traži hitne izbore na županijskoj razini te je pozvao IDS i župana Borisa Miletića da "Istru ne drže svojim taocem".

"Najiskrenije pozivam IDS i župana Borisa Miletića da Istru ne drže svojim taocem i da u što kraćem roku omoguće raspisivanje prijevremenih izbora na županijskoj razini, kako za mjesto župana tako i za županijsku skupštinu. Uvjeren sam da ćemo svi od toga imati puno više koristi, kako gradovi i općine, tako i IDS, a ponajviše građani naše županije", istaknuo je nezavisni pulski gradonačelnik Filip Zoričić.

Dodao je kako mu je kao gradonačelniku najvećeg grada u Istri jako stalo da županijska razina vlasti bude stabilna i funkcionalna, bez obzira koja politička opcija čini većinu.

"Nakon sinoćnje odluke Predsjedništva IDS-a, jasno je da će vlast na razini Istarske županije biti apsolutno nefunkcionalna bez obzira na razvoj događaja. Ući ćemo u fazu natezanja i trgovine, a Istarska će županija postati taocem IDS-ove 'brakorazvodne parnice'", ustvrdio je Zoričić.

Dodao je i kako "gradovi i općine nemaju vremena za gubljenje".

"Previše je posla pred svima nama. Zato najiskrenije pozivam IDS i Miletića da Istru ne drže svojim taocem i da u što kraćem roku omoguće raspisivanje prijevremenih izbora na županijskoj razini", ustvrdio je Zoričić.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna SUKOB S NOVIM VODSTVOM Potres u najvećoj regionalnoj stranci, Miletić istupio iz IDS-a: ''Nakon 29 godina i prvi put otkako postoje županije, IDS je izgubio istarskog župana''
Pročitajte i ovo Slika nije dostupna početak kraja? Veliki udarac za vladara Istre: IDS izgubio Pulu, ali to nije jedino iznenađenje. Može li ostati i bez župana?

Inače, IDS je pokrenuo stegovni postupak protiv svog bivšeg predsjednika Miletića zbog povrede Etičkog kodeksa i stranačkog statuta, odluka o tome donesena je sinoć, a Miletić je danas objavio da istupa iz stranke.



 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene