447397
447397
447397
447397
447397

Boris Miletić - Mladi gradonačelnik kojem je cilj veća autonomija Istre

  • , 22.08.2016., 10:22
  • Autor:
  • komentara

Mladi gradonačenik Pule, Boris Miletić, na čelo je tog grada izabran u lipnju 2006. godine. U slobodno vrijeme se, kako navodi u svojoj službenoj biografiji, bavi jedrenjem i ribolovom, a na čelo IDS-a došao je 2014. godine nakon što je njegov prethodnik Ivan Jakovčić izabran za zastupnika u Europski parlament.

 
 
 
 
Boris Miletić (Foto: Boris Scitar/Vecernji list/PIXSELL)
Boris Miletić (Foto: Boris Scitar/Vecernji list/PIXSELL)

Boris Miletić, gradonačelnik Pule i predsjednik IDS-a rođen je 2. rujna 1975. godine u gradu kojem je danas na čelu.

Na mjesto pulskog gradonačelnika dolazi 2006. godine, a tu poziciju utvrđuje nakon reizbora na izravnim izborima 2009. i 2013. godine.

Mladi gradonačelnik diplomirao je 1999. godine na Fakultetu ekonomije i turizma 'Dr. Mijo Mirković' u Puli. U siječnju 2001. nastavlja edukaciju i stručno usavršavanje na Cleveland State Universityju, Levin College of Urban Affairs, zatim u studenom 2002. godine magistrira na svom matičnom fakultetu na znanstvenom poslijediplomskom studiju 'Poduzetništvo i makroekonomski menadžment'. Krajem 2007. godine još se usavršava na Ekonomskom fakultetu u Zagrebu i Splitu u području korporativnog upravljanja za članove nadzornih i upravnih odbora.

Boris Miletić (Foto: Boris Scitar/Vecernji list/PIXSELL)

Od 2014. godine dolazi na čelo IDS-a, nakon što njegov prethodnik Ivan Jakovčić odlazi za zastupnika u Europski parlament. Kako voli isticati cilj mu je regionalizacija Hrvatske i veća autonomija Istre.

'Mi godišnje preko 800 milijuna kuna više uplatimo u državni proračun nego što se to nama vraća. Dakle ono što držimo da bi se Hrvatska trebala decentralizirati, da bi se ovlasti i financijska sredstva trebala spustiti lokalnim zajednicama, one koje su najbliže svojim građanima', rekao je Boris Miletić nedavno u razgovoru kod Mislava Bage u Dnevniku Nove TV.

Pulski gradonačelnik uz hrvatski jezik služi se engleskim, talijanskim i njemačkim jezikom, svira klavijatursku harmoniku i klavijature. U slobodno vrijeme bavi se ribolovom i jedrenjem.

Oženjen je i otac je jednog sina.

Komentari

Na stranicama portala DNEVNIK.hr omogućeno je čitateljima da iznose svoje komentare i stavove o objavljenim informacijama. Komentari i stavovi čitatelja ne odražavaju stajalište ili mišljenje portala DNEVNIK.hr, novinara ili nakladnika informacija u odnosu na koje se iznose. Za posljedice objavljenih komentara i stavova odgovaraju isključivo čitatelji te se čitatelji upozoravaju da na portalu DNEVNIK.hr nije dopušteno objavljivati nedopuštene sadržaje poput neistinitih, uvredljivih, klevetničkih ili na drugačiji način nezakonitih sadržaja. Navedena zabrana obuhvaća i zabranu kršenja tuđih prava intelektualnog vlasništva i korištenje tuđih osobnih podataka. Na stranicama portala DNEVNIK.hr nije dopušteno poticati, pogodovati poticanju i širiti mržnju ili diskriminaciju po bilo kojoj osnovi (na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, političkog ili drugog uvjerenja, nacionalnog ili socijalnog podrijetla, imovnog stanja, obrazovanja, društvenog položaja, bračnog ili obiteljskog statusa, dobi, zdravstvenog stanja, invaliditeta, genetskog nasljeđa, rodnog identiteta, izražavanja ili spolne orijentacije) te antisemitizam i ksenofobiju, ideje fašističkih, nacionalističkih, komunističkih i drugih totalitarnih režima. Redakcija portala DNEVNIK.hr ima pravo odmah po saznanju za nedopušteno djelovanje ili podatak ukloniti sporni sadržaj ili mu onemogućiti pristup, a za sve posljedice odgovara osoba koja je obavljala nedopuštenu djelatnost ili postavila sporni sadržaj na stranicu.DNEVNIK.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Postavke kolačića mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o kolačićima možete pročitati ovdje. Nastavkom pregleda web stranice DNEVNIK.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice DNEVNIK.hr kliknite na gumb "Slažem se". Slažem se