Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Prva sjednica Povjerenstva za željeznice, pod predsjedanjem predsjednika Vlade Zorana Milanovića, održana je u Banskim dvorima, a Povjerenstvu je predstavljen program i koncept restrukturiranja HŽ Holdinga.


Na sjednici su sudjelovali članovi Povjerenstva - prvi potpredsjednik Vlade i ministar gospodarstva Radimir Čačić, potpredsjednik Vlade i ministar regionalnog razvoja i fondova Europske unije Branko Grčić, ministar financija Slavko Linić, ministar pomorstva, prometa i infrastrukture Siniša Hajdaš Dončić, ministar zaštite okoliša i prirode Mihael Zmajlović i ministar graditeljstva i prostornog uređenja Ivan Vrdoljak.

>> Modernizacija željeznica novcem iz fondova EU!

Ministar Hajdaš Dončić predstavio je Povjerenstvu program i koncept restrukturiranja HŽ Holdinga, kojemu je cilj povećanje konkurentnosti Hrvatskih željeznica. Tako je u ovome mandatu Vlade cilj u domaćim poduzećima izgraditi 25 novih vlakova.

Također, na sjednici je bilo riječi i o riječkom prometnom pravcu, to jest planu izgradnje, odnosno rekonstrukcije, nizinske željezničke pruge. (Hina)

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Vezani članci Sjednica Povjerenstva za odlučivanje o sukobu interesa Povjerenstvo neće pokrenuti postupak protiv Plenkovića i Butkovića: "To je pitanje za DIP" Milan Bandić (Foto: Arhiva/Dalibor Urukalovic/PIXSELL) Povjerenstvo kaznilo Bandića s 30.000 kuna, Pantovčak demantirao da je Predsjednica ljetovala na jahti