Obavijesti Video Pretražite Navigacija
"dobra poruka učiteljima"

Vrdoljak potvrdio: Ministri HNS-a će sutra biti na Vladi, a zastupnici u Saboru"

Ivan Vrdoljak pred medijima (Foto: Dnevnik.hr)
Ivan Vrdoljak pred medijima (Foto: Dnevnik.hr) Foto: DNEVNIK.hr
Predsjednik HNS-a Ivan Vrdoljak izjavio je u srijedu nakon sjednice stranačkog Predsjedništava kako će ministri HNS-a sutra biti na sjednici Vlade, a zastupnici u Hrvatskom saboru.

"Razgovarali smo o paketu poreznih zakona, rebalansu i proračunu i ministri HNS-a će sutra biti na Vladi, kao i saborski zastupnici u Saboru", izjavio je Ivan Vrdoljak, predsjednik HNS-a te dodao kako je Predsjedništvo prihvatilo prijedlog da se koeficijenti od 30. lipnja, ukoliko cijela uredba ne bude gotova, podignu za dva posto.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Liste predaju u ponedjeljak Vrdoljak: "HNS će na izborima okupiti Slavonski pokret. Ne pripadamo ni SDP-u niti HDZ-u, već zdravom razumu" Slika nije dostupna objasnio što je izbor Vrdoljak se žestoko obrušio na Škoru: ''Što je sljedeće? Šetnja Osijekom na tragu Glavaševih crnih košulja?''

"Mislim da je to dobra poruka i povjerenje učiteljima i njihovom radu pa je sada vrijeme da svi zajedno sjednu za stol i da se to stanje završi", dodao je Vrdoljak.

"Naša je želja bila da u sklopu reforme obrazovanja i strategije bude predviđeno i povećanje materijalnoga statusa", istaknuo je Vrdoljak te dodao kako će u 2020. povećanje biti najmanje 8,12 posto.

Smatra kako je to sukladno kapacitetima proračuna i prihvatljivo. "Želimo nastaviti s reformom i dati našoj djeci veću šansu nego što smo mi imali", poručio je predsjednik HNS-a.

Istaknuo je da je dobro sjesti i razgovarati sa sindikatima. "Došlo je vrijeme da se danas zaključeno ponudi za stolom, a sindikat će onda naći argumente", rekao je Vrdoljak, dodajući da on ne pregovara sa sindikatom niti može zauzimati ni braniti njihove stavove. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene