Ivan Vrdoljak pred medijima (Foto: Dnevnik.hr)
Ivan Vrdoljak pred medijima (Foto: Dnevnik.hr) Foto: DNEVNIK.hr

Predsjednik HNS-a Ivan Vrdoljak izjavio je u srijedu nakon sjednice stranačkog Predsjedništava kako će ministri HNS-a sutra biti na sjednici Vlade, a zastupnici u Hrvatskom saboru.


"Razgovarali smo o paketu poreznih zakona, rebalansu i proračunu i ministri HNS-a će sutra biti na Vladi, kao i saborski zastupnici u Saboru", izjavio je Ivan Vrdoljak, predsjednik HNS-a te dodao kako je Predsjedništvo prihvatilo prijedlog da se koeficijenti od 30. lipnja, ukoliko cijela uredba ne bude gotova, podignu za dva posto.

Vezani članci Mislav Bago i Ivan Vrdoljak - 2 Vrdoljak: "Ako do prosinca zdravlje građana bude ugroženo može se razgovarati o odgađanju parlamentarnih izbora" Ivan Vrdoljak Vrdoljak: "Ako Kovač pobijedi na unutarstranačkim izborima, HNS izlazi iz koalicije"

"Mislim da je to dobra poruka i povjerenje učiteljima i njihovom radu pa je sada vrijeme da svi zajedno sjednu za stol i da se to stanje završi", dodao je Vrdoljak.

"Naša je želja bila da u sklopu reforme obrazovanja i strategije bude predviđeno i povećanje materijalnoga statusa", istaknuo je Vrdoljak te dodao kako će u 2020. povećanje biti najmanje 8,12 posto.

Smatra kako je to sukladno kapacitetima proračuna i prihvatljivo. "Želimo nastaviti s reformom i dati našoj djeci veću šansu nego što smo mi imali", poručio je predsjednik HNS-a.

Istaknuo je da je dobro sjesti i razgovarati sa sindikatima. "Došlo je vrijeme da se danas zaključeno ponudi za stolom, a sindikat će onda naći argumente", rekao je Vrdoljak, dodajući da on ne pregovara sa sindikatom niti može zauzimati ni braniti njihove stavove. (Hina)

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju