Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Predsjedništvo HNS priopćilo je u srijedu da su jednoglasno potvrđeni kandidati te stranke za parlamentarne izbore.


"Za naše kandidate izabrali smo kvalitetne ljude koji znaju preuzeti odgovornost za cijelu zemlju. Građani na izborima 11. rujna moraju izabrati između stabilne i jake Vlade, kakvu nudi Narodna koalicija, te nestabilnosti i nerada kakav su posljednjih mjeseci prezentirali Most i Domoljubna koalicija, što Hrvatska sebi još jednom ne može priuštiti", poručio je predsjednik HNS-a Ivan Vrdoljak u priopćenju.

Vezani članci Slika nije dostupna SDP utvrdio izborne liste, evo što je poručio Zoran Milanović Slika nije dostupna SASTANAK VRHA SDP-A I HNS-A 'Iako su tenzije postojale - sve je dogovoreno'

Prema dostavljenom popisu HNS-ovih kandidata, na izbornim listama Narodne koalicije na najvišim su mjestima HNS-ovi ministri u Vladi Zorana Milanovića, Vesna Pusić i Ivan Vrdoljak, koji će biti na drugome mjestu u I. i IV. izbornoj jedinici, te varaždinski župan Predrag Štromar, također drugi u III. izbornoj jedinici.

Bivša ministrica graditeljstva i prostornog uređenja Anka Mrak-Taritaš je na osmome mjestu u II. izbornoj jedinici.

Odluku o kandidatima Predsjedništvo je donijelo u skladu s ovlaštenjem koje mu je na sjednici u Tuhelju, 2. srpnja 2016. godine, dao Središnji odbor HNS-a, a prema kojem Predsjedništvo može poduzimati sve radnje kako bi, kako se ističe u priopćenju, HNS bio spreman za izbore u rujnu. (Hina)