443996
443996
443996
443996
443996

Kreće najduža kampanja u povijesti Hrvatske: Od 16. kolovoza političari u utrci za svaki glas

  • , 20.07.2016., 19:23
  • Autor:
  • komentara

Predsjednica Kolinda Grabar Kitarović je izbore raspisala 15. srpnja ali nije objavila kada će odluka biti tiskana u Narodnim Novinama.

 
 
 
 
Božo Petrov, Andrej Plenković i Zoran Milanović (Foto: Petar Galebov/Patrik Macek/Pixsell)
Božo Petrov, Andrej Plenković i Zoran Milanović (Foto: Petar Galebov/Patrik Macek/Pixsell)

No DNEVNIK.HR donosi točne datume izbornog procesa. 30. srpnja objavljuje se odluka u Narodnim novina.

Nakon toga, u narednih 14 dana stranke i koalicije slagat će, a većina je već složila liste. I do 13. kolovoza moraju doći u Državno izborno povjerenstvo.

Rok za prijavu izbornih lista je ponoć. Nakon toga u roku od 48 sati, DIP mora provjeriti i objaviti liste.

Izborna kampanja počinje tako 16. kolovoza u zoru, a završava 9. runja u ponoć ili za 25 dana.

10. rujna je izborna šutnja, a 11. rujna izlazi se na birališta. Bit će to i najduža izborna utrka.

Izborna kampanja 2003. trajala je 16 dana, 2007. 21, a 2011. i 2015. trajala je po 16 dana. Samo na ovim izborima kampanja će trajati 25 dana.

No iskreno gledajući, kampanja je krenula od trenutka odluke o smjeni Oreškovićeve Vlade.

Komentari

Na stranicama portala DNEVNIK.hr omogućeno je čitateljima da iznose svoje komentare i stavove o objavljenim informacijama. Komentari i stavovi čitatelja ne odražavaju stajalište ili mišljenje portala DNEVNIK.hr, novinara ili nakladnika informacija u odnosu na koje se iznose. Za posljedice objavljenih komentara i stavova odgovaraju isključivo čitatelji te se čitatelji upozoravaju da na portalu DNEVNIK.hr nije dopušteno objavljivati nedopuštene sadržaje poput neistinitih, uvredljivih, klevetničkih ili na drugačiji način nezakonitih sadržaja. Navedena zabrana obuhvaća i zabranu kršenja tuđih prava intelektualnog vlasništva i korištenje tuđih osobnih podataka. Na stranicama portala DNEVNIK.hr nije dopušteno poticati, pogodovati poticanju i širiti mržnju ili diskriminaciju po bilo kojoj osnovi (na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, političkog ili drugog uvjerenja, nacionalnog ili socijalnog podrijetla, imovnog stanja, obrazovanja, društvenog položaja, bračnog ili obiteljskog statusa, dobi, zdravstvenog stanja, invaliditeta, genetskog nasljeđa, rodnog identiteta, izražavanja ili spolne orijentacije) te antisemitizam i ksenofobiju, ideje fašističkih, nacionalističkih, komunističkih i drugih totalitarnih režima. Redakcija portala DNEVNIK.hr ima pravo odmah po saznanju za nedopušteno djelovanje ili podatak ukloniti sporni sadržaj ili mu onemogućiti pristup, a za sve posljedice odgovara osoba koja je obavljala nedopuštenu djelatnost ili postavila sporni sadržaj na stranicu.DNEVNIK.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Postavke kolačića mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o kolačićima možete pročitati ovdje. Nastavkom pregleda web stranice DNEVNIK.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice DNEVNIK.hr kliknite na gumb "Slažem se". Slažem se