Obavijesti Video Pretražite Navigacija
"Nisam bio na ljetovanju od 2007."

Milanović o Vladinim mjerama: "Sve je to OK, ali ako ćete staviti klimu na 25, onda ju radije prodajte Romima"

Zoran Milanović u četvrtak boravi na Korčuli, na kojoj se obilježava proslava Dana Grada. U prigodnom govoru Korčulanima je rekao kako im ne treba most i da čuvaju svoj zeleni otok, a zatim se dotaknuo i aktualnih političkih tema.

Predsjednik Republike Zoran Milanović sudjelovao je na svečanoj sjednici Gradskog vijeća Grada Korčule u prigodi Dana Grada

"Most za Korčulu svakako je strateška stvar, no vama treba zračna luka, što je veliki izazov", poručio je predsjednik Korčulanima na proslavi Dana Grada, komentirajući tako Pelješki most i pitanje koje se nakon toga nametnulo, treba li most graditi i do Korčule.

Pročitajte i ovo Luka Bebić Već se provozao Luka Bebić o ideji spajanja Pelješca i Korčule i bivšem premijeru koji je dva puta otvarao radove: "Sanader je oduševljen Pelješkim mostom"

Pročitajte i ovo Predsjednik Zoran Milanović govorio o stanju u BiH VIDEO Milanović kritizirao Kineze, objasnio svoj srdačni susret s Plenkovićem: "Rijetko radim ono što se od mene očekuje"

"Krk je dobio most i nakon toga se otok jako promijenio", istaknuo je predsjednik. 

"Drago mi je da je Pelješki most tu, međutim i dalje kad kreneš automobilom za Velu Luku, koliko ti zaista treba?" pitao se i naglasio važnost borbe za zeleni otok. "Zavidim vam", rekao je, "Uživajte u svom otoku, ovu ljepotu je nemoguće ne primijetiti."

Nakon svečanosti predsjednik je odgovarao na pitanja novinara. 

Komentirajući današnja uhićenja u vrhu policije, rekao je kako sustav nacionalne sigurnosti ugrožava stanje u BiH i jučerašnja izjava Bakira Izetbegovićakoji "zvecka oružjem", a ne ova uhićenja. "Ovo što se valja u BiH. Divlja se i prijeti i politički se ugrožava jedan narod", naglasio je predsjednik. 

"Pitanje nacionalne sigurnosti nije Ukrajina nego BiH", rekao je.

"To jesam li se rukovao s Plenkovićem nije vijest, nego ovo što se događa u Bosni", ponovio je.

Govoreći o smjernicama Vlade o uštedi energije rekao je: "Ako ćete staviti klimu na 25, onda ju radije prodajte Romima. Klima ne radi na 25. Čim padne kiša nakon Gospe, te mjere više ne vrijede", kazao je predsjednik i rekao kako to nije kritika ministra Davora Filipovića: "Što on tu može? Ili će se rat u Ukrajini riješiti ili neće, a na nama je da riješimo probleme svog naroda."

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna javio se i Dodik Veleposlanstvo SAD-a nakon Izetbegovićeve izjave o prebrojavanju arsenala: "Šokirani smo i zaprepašteni"

Pročitajte i ovo Andrej Plenković "Schmidt je uvrijeđen i povrijeđen" Plenković opleo po Milanoviću pa održao lekciju i novinarima: "Dio medija želi prikazati da smo svi isti"

"Čovjek je pot-kralj", komentirao je Visokog predstavnika za BiH Christiana Schmidtakoji je izjavio da ga je Milanović uvrijedio. "Sad će meni, koji sam predsjednik zemlje koja je u Europskoj uniji, reći neki čovjek kojeg nisam nikada upoznao da sam ga uvrijedio! Pa dobro došao u svijet odraslih, ja uvrede dobivam na dnevnoj bazi."

"Ja nemam godišnji odmor", rekao je. "Sada sam na Hvaru jer je tako lakše i manje komplicirano, jer stalno sam negdje. Danas tu, sutra Imotski, pa Alka, pa Benkovac... Tako je jednostavnije. Nisam bio na ljetovanju od 2007. godine."

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene