Predsjednik SDP-a Davor Bernardić komentirao je današnju raspravu s predsjednikom Hrvatskog sabora Gordanom Jandrokovićem. Uz to je i predočio platnu listu za listopad.

Galerija


Bernardić je u Saboru prozvao Jandrokovića da mu je plaća s poreznom reformom porasla za 4000 kuna mjesečno, dok istovremeno Vlada nema za povećanje plaća učiteljima i profesorima.

Vezani članci Saborski zastupnici Aktualno prijepodne trebalo bi biti brže, kraće i češće? "Mi kao zastupnici bi se bolje pripremili i morali bi zaoštriti retoriku" Sudski čekić (Foto: Dnevnik.hr) Ustavni sud dobio novi zahtjev za ocjenom ustavnosti izbora čelnika Vrhovnog suda

Jandroković je potom dao na uvid svoju plaću. Puna plaća iz lipnja 2017. godine iznosila mu je 23.258 kuna, a u listopadu ove godine 22.473 kune.

Prema platnoj listi, koju je objavio SDP, Bernardićeva plaća za listopad iznosila je 13.478 kuna. Uz zastupnički paušal plaća mu je iznosila 14.978 kuna.

"Transparentnost je jedna od najvažnijih vrijednosti, kako SDP-a, tako i moja osobno. Građani imaju pravo znati tko ih zastupa, za koji novac i s kojim ciljem. Moja je plaća jedna od najmanjih u Hrvatskom saboru. Nemam nijednu funkciju unutar Sabora, koja bi mi donijela povećanje.

Nisam nikada lagao o tome koliko zarađujem, niti bez razloga prozvao drugu osobu ni po jednom pitanju" istaknuo je Bernardić te dodao kako je Gordan Jandroković prikazavši samo dio činjenica o svojoj plaći, namjerno obmanuo javnost kako bi prikrio što mu je HDZ-ova Vlada omogućila.

“Možda je to za njega sitniš, ali teško da je mogao zaboraviti da mu je neto plaća od sredine 2016. godine do prosinca 2018. godine porasla za 4000 kuna. Kakvu poruku prešućivanjem ovog iznosa šalje građanima koji ga i plaćaju?", zapitao je Bernardić.

Iz Jandrokovićeva ureda su ponovo reagirali tvrdeći da Bernardić zbraja kruške i jabuke. Upozoravaju, naime, da je u razdoblju koje spominje Bernardić Jandroković promijenio radno mjesto, odnosno postao predsjednik Sabora te da je to razlog rasta njegove plaće.

Jandroković je za predsjednika Sabora izabran u svibnju 2017. godine.