Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Povodom obilježavanja 23. obljetnice akcije Maslenica, predsjednik Hrvatskog sabora, Željko Reiner posjetio je Zadar.


Hrvatska javnost iščekuje službeno obraćanje mandatara Tihomira Oreškovića i predstavljanje novih ministara u novoj vladi. Na sutrašnjoj sjednici Hrvatskog sabora, zastupnike očekuje izglasavanje povjerenja novoj vladi.

Vezani članci HDZ Iz HDZ-a odgovorili Zoranu Milanoviću na prozivke te citirali Plenkovićeve riječi iz 2016. godine Nadzorna kamera snimila susret Josipe Rimac i Krunoslava Jakupčića Još nema postupka za isključenje Jakupčića i Njavro iz stranke. Provjerili smo i tko plaća obranu šefa Hrvatskih šuma

Predsjednik Sabora Željko Reiner osvrnuo se na sutrašnju raspravu u Hrvatskom saboru te je kazao kako se nada da će rasprava biti 'dostojanstvena, konstruktivna i da će trajati onoliko koliko će biti razumno, da svi koji imaju pitanja na izlaganje mandatara dobiju zadovoljavajući odgovor'.

O konkretnim imenima predsjednik Sabora nije želio govoriti već je rekao kako će 'danas popodne sve biti jasno'.

'Danas u podne ćete čuti kada predsjedništvo, koje zasjeda i nakon što klub HDZ-a, ali i klubovi ostalih stranaka Domoljubne koalicije i onih koji je podržavaju, održe sastanak', rekao je kratko.

Obljetnica Akcije Maslenica

'Akcija Maslenica bila je jedna od najznačajnijih akcija u Domovinskom ratu. Na neki način prekretnica u Domovinskom ratu. S jedne strane ona je pokazala kako će 'srbo-četnički agresor' završiti jer je Hrvatska vojska, odnosno Hrvatske oružane snage su pobijedile u toj akciji. S druge je strane pokazala i međunarodnoj javnosti, koja je do tada izražavala prilične sumnje u to da Hrvatska ima dovoljno snažne Oružane snage da oslobodi okupirane dijelove, da ona to može i da će Hrvatske oružane snage osloboditi cijelu zemlju što se i dogodilo', rekao je predsjednik Sabora.

'Upravo vezano uz to, moramo se sa zahvalnošću i pijetetom sjetiti ne samo one koji su poginuli u ovoj akciji nego i svih ostalih branitelja na ostalim bojištima Hrvatske jer su nam svi oni omogućili da imamo slobodnu, neovisnu i demokratsku Hrvatsku državu', dodao je predsjednik Sabora, Željko Reiner, koji je, kako je kazao, u pripremi mnogih akcija i sam sudjelovao.