Predsjednik Sabora Gordan Jandroković komentirao je ponašanje saborskog zastupnika Branimira Bunjca koji je u sabornici prijetio smrću članu saborske straže, nakon što mu je on uzeo mobitel. Bunjca je iznerviralo i izbacivanje Ivana Pernara iz sabornice.

Galerija


"To prelazi sve dopuštene granice, takvo što treba osuditi", kazao je Jandroković.

Vezani članci Branimir Bunjac (Foto: Dnevnik.hr) Podignuta kaznena prijava protiv Branimira Bunjca: ''Neka Brkić i Reiner više ne šalju stražu na zastupnike pa neće biti incidenata'' Branimir Bunjac (Foto: Patrik Macek/PIXSELL) Dnevnik Nove TV doznaje: Branimir Bunjac ispitan u policiji. Nije se branio šutnjom, a angažirao je i poznatog odvjetnika

"Odgovornost je na svakome od nas pojedinačno, nema tog Poslovnika i Etičkog kodeksa koji će spriječiti zastupnike koji dolaze do ove razine.

Ne znam kako će ljudi iz straže reagirati, hoće li tražiti pravdu na sudu. Ovo zaslužuje svaku moguću osudu i najteže sankcije birača i javnosti", komentirao je Jandroković, prenosi N1.

Smatra da pojedini zastupnici namjerno traže incident kako bi mogli optužiti Sabor i stražu da se ponašaju neprimjereno prema njima.

"Ovo je prijetnja smrću i to treba osuditi. Na snimci se vidi da je straža bila vrlo obzirna. Imam razumijevanja za te ljude, znam da im nije lako.

Razumijem i predsjedavajućeg koji nema kuda ako želi održati red i nastavak sjednice, a nikako nemam razumijevanje za ponašanje zastupnika", rekao je Jandroković.

Saborski zastupnik Živog zida Branimir Bunjac noćas je tijekom maratonske sjednice Sabora, dok je saborska straža iznosila njegova stranačkog kolegu Ivana Pernara iz sabornice, prijetio službenicima straže koji su to radili da "neće izaći živi".

"Mrš, smeće jedno! Nećeš živ izaći odavde!" Bunjac prijetio smrću straži, Pernar iznesen iz sabornice!