Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Uoči sjednice u Puli

Miletić: Vlada je dužna reći kako će osigurati plaće za radnike Uljanika

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Predsjednik IDS-a Boris Miletić u četvrtak ujutro u pisanoj izjavi za medije uoči sjednice Vlade u Puli naveo je kako od Vlade danas očekuje konkretan odgovor na tri pitanja - što će biti s Uljanikom za godinu dana, što će biti s brodogradnjom u Hrvatskoj i ''zašto tvrtke u Istri imaju drugačiji tretman od tvrtki u ostatku Hrvatske''.

"Vlada bi trebala znati što joj brodogradnja znači za gospodarstvo i trebala bi biti elementarno informirana o modelima koji su joj na raspolaganju da tu stratešku granu održi i da joj neki zamah", naveo je Miletić u pisanoj izjavi, dodavši kako za to "već postoje dokazano uspješni mehanizmi u Europi".

Pročitajte i ovo Andrej Plenković sasuo paljbu po svima Plenković: "Milanović više kao predsjednik ne postoji! On to jako dobro zna. Trebao bi podnijeti ostavku" Andrej Plenković Anketa Dnevnika Nove TV Vjerujete li da će s novom Vladom biti bolje? Pogledajte kako ste glasali

Što se pak tiče Uljanika, od Vlade koja je, kako je rekao, "najveći pojedinačni vlasnik ovog brodogradilišta", očekuje da prekine neizvjesnost uljanikovaca.

"Neprestano se saniraju tvrtke koje nemaju realnu perspektivu, kupuje se socijalni mir diljem Hrvatske, a za istarsku tvrtku jedva se namaknulo za dvije plaće. I to tek nakon što su radnici gurnuti u štrajk zbog kojeg je Uljanik izgubio već ugovorene narudžbe", ustvrdio je predsjednik IDS-a i pulski gradonačelnik Miletić.

"Radnicima, a i gradu Puli čiji rast i razvoj velikim dijelom ovisi o Uljaniku," kaže Miletić, "Vlada je dužna reći kako namjerava osigurati plaće za iduće razdoblje te ima li viziju održivosti Uljanika."

Osim toga, dodao je, od Vlade očekuje da poštuje jasan i nedvosmislen stav najviših predstavničkih tijela Istarske županije i Grada Pule, koji u nedavno potpisanoj Deklaraciji o Uljaniku zahtijevaju zadržavanje brodogradilišta Uljanika. (Hina)

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene