Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Sutra uža sjednica Vlade

Horvat: "Konačno rješenje o Uljaniku predstavit će premijer"

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U ministarstvo gospodarstva na sastanak su stigli Uljanikovi kupci koji su zbog krize u brodogradilištu otkazali gradnju četiriju brodova. Riječ je o naručiteljima iz Norveške i Kanade.

Kako je Uljaniku za dugoročan opstanak važna svaka narudžba, očekuje se da će resorni ministar Horvat naručitelje pokušati uvjeriti da ne odustaju od gradnje brodova i predstaviti im Vladine planove za budućnost Uljanika. Evo što je resorni ministar rekao uoči sastanka.

Pročitajte i ovo Andrej Plenković i Peđa Grbin užarene linije Ovo je za analitičare realan postizborni scenarij: "Ima prodanih duša, samo je pitanje cijene" Kineska delegacija u Zagrebu (Foto: Dnevnik.hr) KASNIJI ODLAZAK Kineskoj delegaciji koja je posjetila hrvatska brodogradilišta otkazan povratni let

"Nije u ovom trenutku moja želja ni namjera da ih ja uvjerava u bilo što, prvo moram čuti njihov stav i njihovu želju da bi smo mogli s njima razgovarati, kako nastaviti suradnju, moramo vidjeti kakav je stav naručitelja iz Kanade i Norveške, što planiraju s četiri broda koja su naručili", poručuje ministar gospodarstva Darko Horvat.

Na sutrašnjoj sjednici vlade u Puli javnost će čuti o povijesti brodogradnje i aktualnom stanju u Uljaniku i Trećem maju, rekao je Horvat.

Uoči užeg kabineta u vladi, Horvat kaže da se traži i model isplate plaća radnicima jer su računi brodogradilišta blokirani. Ministri se ne slažu o osnivanju jamstvenog fonda za brodogradnju. I dok Horvat tvrdi da će ga biti, Zdravko Marić kaže da nije dobro rješenje.

"Jamstveni fond, po meni, nije uopće nekakva tema koja bi bilo što riješila u ovom trenutku. Pogledajmo prošlost, pogledajmo neke godine, pogledajmo godinu 2014., 2015., pogledajmo i protekle dvije godine. Na kraju je pitanje da li biznis, da li djelatnost stvara vrijednost? Može li otplaćivati te sve kredite za koje država jamči, odnosno mi kao porezni obveznici?" kaže Marić.

Horvat na pitanje kad će se obznaniti konačno rješenje za Uljanik poručuje da će to rješenje predstaviti sam premijer Andrej Plenković.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene