Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Krešo Beljak

HSS neće poduprijeti HDZ: "Ostajemo sa SDP-om i pod cijenu da sutra HSS nestane kao stranka"

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Gost Dnevnika Nove TV bio je predsjednik HSS-a Krešo Beljak koji je prokomentirao aktualnu političku situaciju u zemlji.

Na pitanje je li HSS "izborni kvisko" za slaganje nove parlamentarne većine Andreja Plenkovića predsjednik HSS-a Krešo Beljak vrlo je odlučno odgovorio - ne.

Pročitajte i ovo Tomislav Tomašević formiranje vlasti i EU izbori Tomašević o Plenkoviću: "Meni je to izraz slabosti i nesigurnosti." Uputio je poruku i SDP-u Ivan Penava predao liste za EU parlament utrka za sastavljanje vlade Penava uputio poruku Plenkoviću: "To je izigravanje naših stavova, upozoravam ga..."

'"Ostajemo sa SDP-om i pod cijenu da sutra HSS nestane kao stranka. Mi prije svega imamo svoj obraz koji ne namjeravamo prodavati"' "Nikako nismo. Apsolutno nismo. Mi smo stranka koja je u posljednjih godinu dana prošla vrlo turbulentno razdoblje. Imali smo određenih poteškoća, ali sad smo se konsolidirali i siguran sam da naših pet saborskih zastupnika diše kao jedan i sigurno nećemo napraviti nešto nemoralno na političkoj sceni", kazao je Beljak.

Osvrnuo se i na podršku premijeru Plenkoviću prilikom sastavljanja Vlade, iako je HSS i tada bio u oporbi.

"To nije ništa neuobičajeno. Bio je to potez dobre volje prema hrvatskim građanima da se ne ide na ponavljanje izbora. Ja sam se nadao da će koalicija Mosta i HDZ-a potrajati. Nažalost, bio sam u krivu", rekao je Beljak.

Istaknuo je i kako posljednjih dana HSS nije vodio nikakve službene razgovore s HDZ-om.

"Svi razgovori su bili neslužbeni. Jasno i nedvosmisleno, prilično kulturno smo im rekli da mi ne namjeravamo mijenjati stranu. Mi smo stranka koja surađuje sa SDP-om - na lokalnoj razini i na lokalnim izborima. U najvećem broju županija, općina, gradova idemo sa SDP-om. S njima imamo strateški sporazum, ne trebaju nam pisani papiri. Ja nisam nikad nikog iznevjerio, pa neću ni koalicijskog partnera. Ostajemo sa SDP-om i pod cijenu da sutra HSS nestane kao stranka. Mi prije svega imamo svoj obraz koji ne namjeravamo prodavati. Mi nemamo Tomislava Sauchu i nas pet bi dobrovoljno išlo u zatvor, dobrovoljno nevini, prije nego bi prodali svoj obraz ", istaknuo je Beljak.

Kazao je i kako misli da Andrej Plenković danas ima manju potporu nego prije nekoliko dana te još jedno ustvrdio kako neće dobiti potporu HSS-a.

"To se ne može dogoditi. Mi ćemo ići na izbore sve dok se ne promijeni izborni zakon. Ovako ćemo uvijek biti u nekakvoj čudnoj situaciji i stabilnosti kao takve jednostavno više neće biti. Kada se promijeni izborni zakon onda možemo govoriti o stabilnosti zemlje. Sad je konstelacija snaga takva da idući izbori mogu donijeti još veću nestabilnost", istaknuo je predsjednik HSS-a.  

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene