Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Dva kandidata

Evo koga su birali stanovnici velikih gradova

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Iako je u prvom krugu Ivo Josipović odnio pobjedu u Zagrebu, Osijeku, Splitu i Rijeci, u drugom krugu situacija se promijenila.

Svatko od predsjedničkih kandidata je u drugom krugu izbora odnio pobjedu u po dva od četiri hrvatska najveća grada. Ivo Josipović je tako pobijedio u Zagrebu i Rijeci, a Kolinda Grabar Kitarović u Osijeku i Splitu.

U glavnom gradu Josipović je u prvom krugu ostvario prednost veću od pet posto, ali ona se u drugom krugu istopila. Od 62,15 posto birača koji su izašli na izbore 51,89 posto ih je dalo glas predsjedniku u odlasku, a 48,11 posto novoizabranoj predsjednici.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Ne smije biti u HDZ-u Evo kada će Kolinda Grabar Kitarović stupiti na predsjedničku dužnost Slika nije dostupna Rezultati izbora Grabar Kitarović pobijedila u 14 županija i inozemstvu, Josipoviću Zagreb

Grabar Kitarović pobijedila u 14 županija i inozemstvu, Josipoviću Zagreb

U Rijeci je Josipović u oba kruga ostvario značajnu prednost. U nedjelju je osvojio 64,24 posto glasova. Na drugi krug izbora u sjedištu Primorsko-goranske županije izašlo je 55,94 posto birača, od kojih je 35,76 posto glas dalo HDZ-ovoj kandidatkinji. U prvom krugu, 28. prosnica Josipović je u Rijeci dobio podršku 50,52 posto birača, a Grabar Kitarović njih 27,32 posto.

I dok je u prvom krugu Josipović bio pobjednik i u Splitu i Osijeku, u drugom krugu su birači u sjedištima Splitsko-dalmatinske i Osječko-baranjske županije više glasova dali Kolindi Grabar Kitarović.

VIDEO Što su otkrili govori Grabar Kitarović i Josipovića?

OVDJE provjerite rezultate izbora po županijama i gradovima

U Splitu je u prvom krugu zaostajala gotovo četiri posto za Josipovićem. U drugom je pak osvojila 52,88 posto glasova, a Josipović 47,12 posto. Inače, u Splitu je na jučerašnje izbore izašlo 61,59 posto birača.

Osijek je u prvom krugu minimalnu prednost dao Ivi Josipoviću. On je u prosincu osvojio 37,51 posto glasova, a HDZ-ova kandidatkinja 36,13 posto. U drugom krugu Grabar Kitarorović dobila je povjerenje 50,45 posto izašlih birača, a Josipović njih 49,55 posto. Izborima je u Osijeku pristupilo 59,55 posto birača.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene