Predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović je drugi dan u Kanadi. Na svečanoj večeri u društvu kanadskog premijera Justina Trudeaua i guvernerke Julie Payette otvorila je dušu.

Galerija


Prisjetila se kanadskih dana u diplomaciji, otkrila što nedostaje Hrvatima, ali i udijelila par životnih lekcija.

Vezani članci Susret predsjednice Grabar-Kitarović i premijera Justina Trudeaua (Foto: Peter Power/Press Association/PIXSELL) Predsjednica kanadskom premijeru: ''Imamo manje otoka, ali na natjecanju ljepote...'' Predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović sa suprugom Jakovom u Kanadi (Foto: DNEVNIK.hr) Predsjednica iz Kanade poručila građanima: "Pozorno pratim situaciju oko poplava. U mislima sam sa svima kojima će i ova noć biti besana"

Na svečanoj večeri nije bilo mjesta teškim temama. Govorilo se o prijateljskim odnosima dviju zemalja i uživalo u šparogama, janjetini, savijači od višanja i sira.

Prisjetila se Predsjednica svoje diplomatske karijere u Kanadi. Ottawu pamti po hladnoći. Svako jutro pješice je išla na posao, ali i klizala u slobodno vrijeme.

"22 kilometra u jednom smjeru, Dow Lake, pa natrag. Pa skineš klizaljke, obuješ čizme, počneš se smrzavati jer si mokar od klizanja", prisjetila se Predsjednica.

Savjet mladim školarkama

Posebno zahvaljuje hrvatskoj zajednici.

"I da ćete raditi sa mnom i prenositi, ne svoj novac, ne tražim novac, to ću tražiti od Justina i Vlade. Ali vi, hrvatski Kanađani uložite svoju osobnost. Stvari koje ste naučili u ovoj predivnoj zemlji“, kazala je Predsjednica.

Udijelila je i savjet mladim školarkama u Kanadi.

"Političari su kao perači prozora. Na putu prema gore morate biti obazrivi prema onima koje susrećete, jer ćete ih susretati i na putu prema dolje", poručila je.

"Ako se spotaknem, ne zamjerite..."

Poslala je i poruku hrvatskim medijima.

"Političarke nisu čvrste figure koje moraju nositi muška odijela da bi bile shvaćene ozbiljno. Ovo je drugi put da nosim dugu haljinu i ako se spotaknem, ne zamjerite", rekla je.

 

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr