Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Obilježavanje u Karlovcu

"Velikosrpska agresija zadala je Hrvatskoj mnogo rana, ali rana nestalih najveća je od svih"

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Predsjednica Republike Kolinda Grabar-Kitarović sudjelovala je na obilježavanju Međunarodnog dana nestalih osoba u Karlovcu te poručila kako joj je pronalazak nestalih u Domovinskom ratu jedan od prioriteta.

"Drago mi je sto sam senmogla odazvati pozivu Saveza udruga zatocenih i nestalih", poručila je Grabar-Kitarović.

Pročitajte i ovo Nestali djed - 1 Bio maskiran u mušketira Muškarca (82) nema gotovo dva mjeseca: Obitelj u očaju zato što je teški bolesnik, a nije popio lijekove Tomo Medved, Andrej Plenković Kod Vukovara Plenković i Medved razgovarali s obiteljima nestalih: ''Nastavljamo i dalje s pretragom terena''

Predsjednica je naglasila kako je Dan nestalih osoba i dan koji nas podsjeća na brojne branitelje i civile iz Domovinskog rata za kojima tragamo.

"Drago mi je sto se obilježava u Karlovcu, koji je bio jedan od stupova obrane u Domovinskom ratu", istaknula je Grabar-Kitarović.

"Velikosrpska agresija zadala je Hrvatskoj mnogo rana ali rana nestalih najveća od svih", rekla je Predsjednica. "Taj moralni dug kao drzava još nismo ispunili, stoga sam to uvrstila među prioritete", dodala je.

Zbog toga je, kaže Grabar-Kitarović, i inzistirala na dijalogu sa Srbijom i naglasila je kako je to bio i ključan razlog za susret sa srbijanskim kolegom Aleksandrom Vučićem.

Predsjednica je poručila kako je potrebno učiniti puno više od malih pomaka po pitanju nestalih u Domovinskom ratu te da više nema nikakvog razloga da se s tim odugovlači.

"Dalje ću inzistirati na tom kao ključnom elementu dijaloga i naše potpore ulasku Srbije u EU", rekla je Grabar-Kitarović.

"Želim vjerovati kako u Srbiji postoji dobra volja. Nadam se da ćemo slijedećih dana i mjeseci postići napredak", rekla je Predsjednica.

Podsjetila je i da je svojim povjerenikom za nestale imenovala Ivana Vrkića te pozdravila Vučićevo imenovanje veterana Matića na istu funkciju u Srbiji.

"Nemamo drugog načina osim strpljivog dijaloga i istraživanja pitencijalnog grobišta", dodala je i na kraju apelirala na sve koji imaju informacije o nestalima u Domovinskom ratu, da ih jave vlastima.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene