Obavijesti Video Pretražite Navigacija
igrala hokej, kuglanje...

Predsjednica bi željela vidjeti Vatrene na Poljudu, otkrila koje još sportove voli

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Predsjednica Republike Kolinda Grabar-Kitarović sastala se u utorak nakon svečane mise, koja se služila na splitskoj Rivi u povodu blagdana Sv. Dujma, zaštitnika toga grada Splita s članovima Splitskog kluba olimpijaca.

U ime toga kluba dočekao ju je Milivoj Bebić, koji joj je rekao da posebno cijene njezinu potporu hrvatskome sportu i sportašima, a u znak sjećanja na današnji susret uručio joj je zlatnu plaketu toga kluba.

Pročitajte i ovo Zoran Milanović - 7 Oglasio se na društvenim mrežama Milanović se ponovo obrušio na Ustavni sud: "Kolinda Grabar-Kitarović? Tumarala je po HDZ-ovim dernecima" Novčanica od 50 eura 50 eura Nasjela na lažne eure: Policija podsjeća kako ih prepoznati

Predsjednica je rekla da je impozantno da u Splitu ima 98 osoba koje su osvajale olimpijske medalje u 12 sportova, što čini Split "najsportskijim gradom u svijetu". Prisjetila se prve olimpijske medalje u Barceloni 1992. godine, koju je nakon osamostaljenja i priznanja Hrvatske osvojio Goran Ivanišević, koji je nosio hrvatski stijeg. Dodala je da nikada neće zaboraviti te trenutke jer oni ostaju u sjećanju, a prisjetila se i Blanke Vlašić, Tonija Kukoča, Dina Rađe i mnogih drugih sportaša.

"Iznimno je bitno promicanje sporta. Ja to radim punim srcem i ne samo da sam sportski entuzijast, već i vjerujem da je sport iznimno bitan za zdravlje nacije, ali i za zdravo razmišljanje, optimizam, za postavljanje i ispunjavanje ciljeva. Zalažem se da se što prije donese nova strategija razvoja sporta, kao i najavljeni zakon o sportu za koji se nadam da će se konačno primjenjivati", rekla je predsjednica Grabar-Kitarović.

''U Americi sam igrala softball, hokej na parketu...''

Istaknula je kako treba sagledati gdje smo danas počevši od malih nogu, od toga koliko djeca imaju sati sporta, tjelesnog odgoja ili fizičkih aktivnosti te koliko su im dostupni sportovi i bavljenje njima nakon škole jer je to jedini način da stvaramo nove talente i olimpijce. Rekla je kako u Hrvatskoj imamo tendenciju da brzo zaboravljamo vlastite uspjehe, rekla je, ističući kako se u svijetu još sjećaju slavne pobjede hrvatske reprezentacije u Moskvi te mnogih drugih hrvatskih pobjeda i sportaša.

Na pitanje očekuje li da će hrvatska nogometna reprezentacija ove godine doći u Split hrvatska predsjednica je odgovorila kako se nada da hoće i da bi voljela vidjeti reprezentaciju u Splitu, a na pitanje hoće li je doći gledati odgovorila je kako utakmice reprezentacije propušta jedino ako joj se nešto ispriječi.

Novinare je zanimalo i prati li još koji sport osim nogometa, na što je rekla da prati rukomet, košarku, hokej na ledu, atletiku i odbojku, da prati sve sportove, čak i američki nogomet.

"Barem pogledam Super Bowl, a i bejzbol jer sam svojevremeno dok sam živjela u Americi igrala softball, ali i hokej na parketu, kuglanje, a i nešto malo sam klizala", rekla je hrvatska predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene