Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Tvrde mediji iz BiH

Predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović tijekom posjeta BiH umalo se našla na meti atentatora?

Kolinda Grabar-Kitarović (Foto: Dnevnik.hr)
Kolinda Grabar-Kitarović (Foto: Dnevnik.hr) Foto: DNEVNIK.hr
Predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović tijekom posjeta BiH u siječnju umalo se našla na meti atentatora, piše Dnevni Avaz.

Dnevni avaz objavio je razloge zbog kojih predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović nije prvu noć, prema protokolu, smjela sletjeti u Sarajevo.

Pročitajte i ovo Vladimir Putin ispovijest investitora "Ovo je Putinova lista za odstrel, ja sam na njezinu vrhu. Krenut će u ubilački pohod" Učenici se oprostili od ubijenog Farisa Pendeka Tragedija u Sarajevu Učenici se oprostili od ubijenog prijatelja Farisa, objavili njegove posljednje riječi koje slamaju srce

Podsjetimo, Kolinda Grabar-Kitarović trebala je 16. siječnja doputovati u BiH, no u Sarajevo ipak nije sletjela taj dan, nego je otputovala dan kasnije.

Iz njezina ureda rekli su tada za Novu TV da je vrijeme dolaska promijenjeno iz organizacijskih razloga te kako je sve javljeno na vrijeme.

Bosanskohercegovački mediji prenijeli su da je Predsjednicu u zračnoj luci čekalo izaslanstvo.

N1 tada je objavio da je razlog odgode putovanja bio sigurnosne prirode te da je moguće da je do odgode došlo temeljem preporuke SOA-e.

Više informacija danas je objavio BiH list Dnevni avaz. Navodeći da je sigurnost Fahrudina Radončića, lidera SBB-a, ozbiljno narušena, a sudeći prema podacima iz nekoliko službi, na njega se već duže priprema atentat.

Prema navodima jedne obavještajne informacije koje prenosi Dnevni avaz, Radončićeva likvidacija trebala je vjerojatno biti izvršena u siječnju.

''Otkrivanje cijele zavjere počelo je podizanjem sigurnosno-policijskih mjera zbog dolaska hrvatske predsjednice u Sarajevo i ubojstva Olivera Ivanovića 16. siječnja ove godine na Kosovu. Tog dana u posjet BiH trebala je doputovati predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović. Ministar vanjskih poslova BiH Igor Crnadak uzaludno je čekao na aerodromu visoku gošću. Ispostavilo se da su hrvatske službe došle do informacije da 'predsjednik' treba biti ubijen! Prema operativnim podacima MUP-a TK, koje su trebale ostati skrivene od javnosti, Damir Mehić, zvani Bibi, član selefijskog pokreta, 17. siječnja prelazio je granicu na prijelazu Uvac i otvara se pitanje je li on trebao izvršiti atentat na 'predsjednika''', piše Dnevni avaz.
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene