Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Problem iseljavanja

Predsjednica nastavila s kritiziranjem Vlade: "Hrvatska izlazi iz same sebe. U Hrvatskoj je izvanredno stanje"

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović nastavila je s kritiziranjem Vlade te je poručila kako je zbog iseljavanja "u Hrvatskoj izvanredno stanje".

Kolinda Grabar-Kitarović, predsjednica RH, sudjelovala je danas na svečanoj sjednici Skupštine Vukovarsko-srijemske županije koja slavi svoj dan. Predsjednica je nastavila s kritiziranjem HDZ-ove Vlade te je istaknula kako se nedovoljno radi na zaustavljanju iseljavanja iz Hrvatske.  

Pročitajte i ovo Analiza mandata Kolinde Grabar-Kitarović - 11 Velika analiza Provjerenog Pet godina mandata Kolinde Grabar Kitarović: Uspon i pad prve hrvatske predsjednice Slika nije dostupna NAKON OBJAVE KANDIDATURE Iz rodnog mjesta Predsjednice stižu reakcije: "Za ovo što je danas, trebalo je biti snalažljiv i dobro odgojen"

"Hrvatska je ugrožena iseljavanjem i izumiranjem. Proteklih godina izgubili smo više ljudi nego u obrani zemlje. Hrvatska izlazi iz same sebe. Najveći negativni saldo imaju Vukovarsko-srijemska i Osječko-baranjska županija. U Hrvatskoj je izvanredno stanje. Treba još jednom razmotriti prijedlog proračuna za iduću godinu kako bi se spriječilo demografsko odumiranje. Parcijalne mjere nisu dovoljne. Želimo zivot, a ne životarenje. Hrvatskoj je hitno potrebna fiskalna i funkcionalna decentralizacija. Sve što ne treba nužno biti u državnoj nadležnosti treba prebaciti jedinicama lokalne uprave i samouprave," poručila je Kolinda Grabar-Kitarović.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene