Predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović nastavila je s kritiziranjem Vlade te je poručila kako je zbog iseljavanja "u Hrvatskoj izvanredno stanje".

Galerija


Kolinda Grabar-Kitarović, predsjednica RH, sudjelovala je danas na svečanoj sjednici Skupštine Vukovarsko-srijemske županije koja slavi svoj dan. Predsjednica je nastavila s kritiziranjem HDZ-ove Vlade te je istaknula kako se nedovoljno radi na zaustavljanju iseljavanja iz Hrvatske.  

Vezani članci Kolinda Grabar-Kitarović (Foto: Goran Stanzl/PIXSELL) Kolinda Grabar-Kitarović: "Vidjeli smo, nažalost, u posljednje vrijeme puno afera u pravosuđu" Prljavo kazalište i Kolinda Grabar Kitarović (Foto: Emica Elvedji/PIXSELL) Veliko priznanje: Predsjednica uručila Povelju Republike Hrvatske legendarnom rock-sastavu

"Hrvatska je ugrožena iseljavanjem i izumiranjem. Proteklih godina izgubili smo više ljudi nego u obrani zemlje. Hrvatska izlazi iz same sebe. Najveći negativni saldo imaju Vukovarsko-srijemska i Osječko-baranjska županija. U Hrvatskoj je izvanredno stanje. Treba još jednom razmotriti prijedlog proračuna za iduću godinu kako bi se spriječilo demografsko odumiranje. Parcijalne mjere nisu dovoljne. Želimo zivot, a ne životarenje. Hrvatskoj je hitno potrebna fiskalna i funkcionalna decentralizacija. Sve što ne treba nužno biti u državnoj nadležnosti treba prebaciti jedinicama lokalne uprave i samouprave," poručila je Kolinda Grabar-Kitarović.