Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Ustavni sud u punom sastavu

Novoizabrani ustavni suci položili prisegu pred predsjednicom Grabar-Kitarović

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Novoizabrani ustavni suci položili su svečanu prisegu na Pantovčaku pred predsjednicom Kolindom Grabar-Kitarović.

Prvi od novoizabranih ustavnih sudaca prisegnuo je Miroslav Šeparović, a nakon njega Mato Arlović te naposlijetku Goran Selanec.

Pročitajte i ovo Ilustracija Što je htio postići Policija i vučne službe intervenirale na Pantovčaku: Muškarac pred Milanovićev ured donio i transparent Sanacija Pantovčaka - 3 Aktiviralo se klizište Počinju pripreme za sanaciju Pantovčaka: Još se ne zna koliko će sve trajati ni koliko će koštati

Predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović nakon prisege je čestitala novoizabranim sucima na izboru i poželjela im uspješan rad. Napomenula je važnost ovlasti Ustavnog suda prema strukturama vlasti.

"Ovim izborom osigurani su svi uvjeti za rad Ustavnog suda u punom sastavu", rekla je Grabar-Kitarović.

"Vaša neovisnost o bilo kome i bilo čemu mora uvijek biti neokrnjena", poručila je novoizabranim ustavnim sucima Grabar-Kitarović.

Dodala je kako je Ustavni sud opterećen brojnim predmetima, ali je rekla da je isti sud nedavno donio odluke i o predmetima o kojima se nije raspravljalo posljednjih 20 godina.

Na kraju je izrazila uvjerenje da će biti čuvari Ustava.

Nakon Predsjednice pristunima na Pantovčaku i javnosti obratio se Miroslav Šeparović u ime novoizabranih ustavnih sudaca.

Zahvalio je Saboru na izboru i ukazanom povjerenju. "Tim nam je ukazana velika čast, ali i odgovornost koje smo itekako svjesni", poručio je Šeparović.

Šeparović izabran i za novog predsjednika Ustavnog suda

Ustavni sud nakon prisege novoizabranih ustavnih sudaca oglasio se priopćenjem u kojem obavještavaju o održanoj sjednici Ustavnog suda, na kojoj je dr. sc. Miroslav Šeparović tajnim glasovanjem jednoglasno izabran za predsjednika navedenog suda. Njegov mandat trajat će četiri godine.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene