Predrag Šustar (Foto: Patrik Macek/PIXSELL)
Predrag Šustar (Foto: Patrik Macek/PIXSELL)

Tehnički ministar znanosti obrazovanja i sporta Predrag Šustar uoči sjednice Vlade komentirao je odluku vezanu uz sufinanciranje prijevoza za srednjoškolce.


Uoči posljednje sjednice tehničke vlade premijera Tihomira Oreškovića prije ljetne stanke, tehnički ministar znanosti, obrazovanja i sporta Predrag Šustar odgovorio je na pitanja novinara vezana uz sufinanciranje prijevoza za srednjoškolce. 

Ministar Šustar kazao je kako se ide po istom modelu kao i do sada tako da roditelji mogu znati da će sredstva za prijevoz učenika srednjih škola biti osigurana te da mogu mirno ući u novu školsku godinu. Također je izjavio kako se ogromno povećanje troškova prijevoza mora puno pomnije konstruirati te da moramo biti država koja će omogućiti potrebna sredstva roditeljima i učenicima. Sredstva su osigurana preraspodjelom od pet posto na svim stavkama, što je u ovom trenutku jedino moguće, dodao je Šustar.

Ovakvu odluku obrazložio je uz komentar kako je u pitanju zdrav razum i briga za hrvatsku obitelj, a ne dio njegove osobne kampanje.