Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

U tim arbitara koji bi trebali odlučiti o sporu Vlade i Sindikata oko izmjene Kolektivnog ugovora, Vlada je predložila stručnjake za radno pravo s Pravnog fakulteta u Zagrebu Viktora Gotovca i Ivanu Gregurev.


Neslužbeno doznajemo da su Sindikati predložili Jadranku Ivezić, a Vladu će zastupati Neven Mimica i Mirando Mrsić.

Vezani članci Slika nije dostupna Odgovor premijeru: 'Mi svaku noć to prespavamo' Slika nije dostupna Milanović poručio sindikatima: Prespavajte i prihvatite prijedlog!

Arbitraža će se provesti tako da će u njoj sudjelovati dva člana koja predstavljaju sindikate i dva člana u ime Vlade te jedan neutralni koji će presuditi vrijede li ova četiri potpisa. Ukoliko neutralni arbitar procijeni da potpisi vrijede, Kolektivni ugovor odnosit će se na sve, a ukoliko procijeni da ne vrijede, slijedi otkazni rok ugovora. 

>> Jovanović: Nadamo se dogovoru sa sindikatima

Ako se arbitar odluči za izmjene temeljnog kolektivnog ugovora, onda zaposleni u svim javnim službama ove i sljedeće godine gube dvije božićnice i jedan regres, jubilarne nagrade neće dobiti oni koji imaju manje od 35 godina staža, prosvjetari će dobiti dodatak od 2,3 posto tek s prvim siječnjem 2013., ali će im se i dalje uplaćivati dodaci od 3, 5, 7 ili 9 posto, ovisno o godinama staža, naknada za prijevoz dokazivat će se računima pri čemu će oni koji se voze automobilom na posao dobiti povrat od 75 posto stvarnog troška. 

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.