Borbeni avion - 1
Borbeni avion - 1 Foto: DNEVNIK.hr

Zahtjevi su poslani Sjedinjenim Američkim Državama za F16 i Švedskoj za JAS Gripen, a za rabljene avione Francuskoj za Rafale, Italiji za Eurofighter te Norveškoj, Grčkoj i Izraelu za F16. CIjeli proces trebao bi završiti u kolovozu ove godine.


Iz Vlade su danas priopćili kako su predani zahtjevi prema sedam država za kupovinu višenamjenskog borbenog aviona. Međuresorno povjerenstvo za nabavu višenamjenskog borbenog aviona (VBA) poslalo je zahtjeve Sjedinjenim Američkim Državama za F16 i Švedskoj  za JAS Gripen, a za rabljene avione Francuskoj za Rafale, Italiji za Eurofighter te Norveškoj, Grčkoj i Izraelu za F16.

Vezani članci Šteta od potresa koji je pogodio Zagreb i okolicu - 1 Tko se može prijaviti, kakvi su uvjeti i koja vam je dokumentacija potrebna? Objavljen poziv za najam stanova za one koji su ostali bez doma u potresu Turbulentan mandat Vlade priveden kraju - 7 "Tajnice, pripremite papire": Pogledajte što je sve obilježilo Plenkovićevu Vladu

Inicijalni odgovori očekuju se u svibnju, a cijeli proces trebao bi se okončati u kolovozu 2020., nakon pojašnjenja te ocjene ponuda kad će Međuresorno povjerenstvo Vladi predložiti donošenje odgovarajućih odluka.