Obavijesti Video Pretražite Navigacija
odluka u kolovozu

Vlada poslala zahtjeve za kupovinu borbenih aviona na sedam adresa, odgovore očekuje u svibnju

Borbeni avion - 1
Borbeni avion - 1 Foto: DNEVNIK.hr
Zahtjevi su poslani Sjedinjenim Američkim Državama za F16 i Švedskoj za JAS Gripen, a za rabljene avione Francuskoj za Rafale, Italiji za Eurofighter te Norveškoj, Grčkoj i Izraelu za F16. CIjeli proces trebao bi završiti u kolovozu ove godine.

Iz Vlade su danas priopćili kako su predani zahtjevi prema sedam država za kupovinu višenamjenskog borbenog aviona. Međuresorno povjerenstvo za nabavu višenamjenskog borbenog aviona (VBA) poslalo je zahtjeve Sjedinjenim Američkim Državama za F16 i Švedskoj  za JAS Gripen, a za rabljene avione Francuskoj za Rafale, Italiji za Eurofighter te Norveškoj, Grčkoj i Izraelu za F16.

Pročitajte i ovo Andrej Plenković sjednica Vlade Plenković se pohvalio: "Prosječna plaća narasla je za gotovo 500 eura" Ilustracija Novi paket mjera Pravo na vaučere za struju ima 80 tisuća građana, provjerite jeste li među njima

Inicijalni odgovori očekuju se u svibnju, a cijeli proces trebao bi se okončati u kolovozu 2020., nakon pojašnjenja te ocjene ponuda kad će Međuresorno povjerenstvo Vladi predložiti donošenje odgovarajućih odluka.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene