Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Pravoslavni vjernici proslavili Badnjak

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Pravoslavni vjernici, koji Božić slave po julijanskom kalendaru, večeras su se okupili u Hramu preobraženja Gospodnjeg na zagrebačkom Cvjetnom trgu na liturgiji za Badnjak koju je vodio mitropolit zagrebačko-ljubljanski i cijele Italije Jovan.

´Slava Bogu na visini, a na zemlji mir ljudima dobre volje´ rekao je Jovan i poručio kako će, ako se ljudi toga budu pridržavali, biti mira u njihovim srcima i u svijetu u kojemu, kazao je, postoje velike negativnosti, velika kriza morala. Sve nam je Krist sabrao u dvije zapovjedi: da ljubimo Boga i da ljubimo bližnjega kao samoga sebe, rekao je mitropolit Jovan. 

Pročitajte i ovo Ilustracija PROGNOZA LOGISTIČKIH DIVOVA Približava se najveselije doba godine, no moglo bi biti prilično sumorno: ''Čak i oni rastrošniji stežu remen'' Slika nije dostupna Svečane liturgije Pravoslavni vjernici slave Božić

Pozdravio je nedavni dolazak mladih na 29. europski susret, održan pod nazivom ´Hodočašće povjerenja na zemlji u Zagrebu´ Mladi iz Europe došli su ovdje da pokažu kršćansko ponašanje i da prenose evenđeoski ideal. To je veliko ohrabrenje za nas i poticaj onima koji se još nisu pripremili da rade na spasenju svoje duše, rekao je.

Liturgiji su nazočili i predsjednik Srpskog narodnog vijeća (SNV) Milorad Pupovac, veleposlanik Srbije u Hrvatskoj Radivoj Cvetićanin, te savjetnici predsjednika Republike i potpredsjednice Vlade Siniša Tatalović i Marko Popović.

Na Cvjetnom trgu pred crkvom bio je postavljen šator s pićem i jelom koje se tradicionalno služi na pravoslavnu Badnju večer.

Badnjak su proslavili i osječki pravoslavni vjernici  u donjogradskoj pravoslavnoj crkvi Uspenija presvete Bogorodice.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene