Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Božićni domjenak SNV-a

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Srpsko narodno vijeće i ove je godine prigodnim domjenkom obilježilo Božić, koji pravoslavni vjernici slave po julijanskom kalendaru, 7. siječnja, a svečanost je protekla u znaku 130. obljetnice smrti Josipa Runjanina, skladatelja hrvatske nacionalne himne 'Lijepa naša'.

SNV-ovu božićnom domjenku nazočan je bio i hrvatski predsjednik Stjepan Mesić, koji je izjavio kako mu je drago što Srbi u Hrvatskoj više nisu samo manjina, već sudjeluju u svim segmentima društva.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Pojačane mjere sigurnosti Egipat: Naoružani policajci i agenti u civilu postavljeni oko crkava Slika nije dostupna 'Hristos se rodi’ Tradicionalni prijem SNV-a u povodu pravoslavnog Božića

I predsjednik Hrvatskog sabora Vladimir Šeks ocijenio je da se odnosi između Srba i Hrvata u posljednjem razdoblju izgrađuju na primjeren način, a kazao je i kako očekuje da će predstavnici srpske zajednice u novoj vladi i Hrvatskom saboru dijeliti odgovornost za svekoliku državnu politiku.

Potpredsjednica Vlade RH Jadranka Kosor podsjetila je na uspješnu suradnju sa zastupnicima srpske nacionalne manjine kroz mandat na izmaku, te izrazila uvjerenje da će se uspješna suradnja nastaviti i u budućnosti.

Nazočne je i ove godine pozdravio zagrebački gradonačelnik Milan Bandić.

Zbog obveza, odnosno proslave 18. obljetnice osnutka HDZ-ova ogranka u Splitu, božićnom domjenku SNV-a nije bio nazočan premijer Ivo Sanader, no organizatori domjenka podsjetili su kako je premijer Sanader prije četiri godine otvorio novo poglavlje u odnosu HDZ-a i manjina tradicionalnim pozdravom 'Mir božji, Hristos se rodi'.

Predsjednik SNV-a Milorad Pupovac izjavio je novinarima kako se raduje Sanaderovu dolasku na božićni domjenak iduće godine.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene