Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Pravo na dostojanstvo

Dok njegovi vršnjaci žele mobitele, 9-godišnji Dorian sanja kupatilo i kuhinju

Pravo na dostojanstvo (Foto: Dnevnik.hr) - 2
Pravo na dostojanstvo (Foto: Dnevnik.hr) - 2 DNEVNIK.hr
Aktualno Galerija Pravo na dostojanstvo (Foto: Dnevnik.hr) - 3 Pravo na dostojanstvo (Foto: Dnevnik.hr) - 3 Foto: DNEVNIK.hr Pravo na dostojanstvo (Foto: Dnevnik.hr) - 4 Pravo na dostojanstvo (Foto: Dnevnik.hr) - 4 Foto: DNEVNIK.hr Pravo na dostojanstvo (Foto: Dnevnik.hr) - 2 Pravo na dostojanstvo (Foto: Dnevnik.hr) - 2 Foto: DNEVNIK.hr Pravo na dostojanstvo (Foto: Dnevnik.hr) - 1 Pravo na dostojanstvo (Foto: Dnevnik.hr) - 1 Foto: DNEVNIK.hr +0 Humanitarna akcija \'\'Pravo na dostojanstvo\'\' (Dnevnik.hr) Galerija 1/5 >>
Mještani malog slavonskog sela Vođinaca ponovno su u akciji. Nakon uspješne humanitarne akcije u kojoj su pomogli obitelji teško bolesnog Branimira Iličića da zbog kredita ne ostane bez kuće, pokrenuli su novu akciju. Svojim sumještanima, četveročlanoj obitelji Klapirić, žele izgraditi novi dom.

Trošna kuća obitelji Klapirić iz Vođinaca. Otac, majka i dvoje djece žive doslovno u desetak kvadrata. U kući nema kupatila ni vode. Škripe vrata poljskog WC-a. A jedina slavinanalazi se u dvorištu.

Pročitajte i ovo Tatyana Gulyaeva i Selah Khateeb TREBAJU VAŠU POMOĆ Peteročlanoj obitelji vatra progutala dom: "Djeca su gola i bosa izašla van. U zadnji tren smo izvukli živu glavu" Slika nije dostupna pokrenuta humanitarna akcija Velika božićna tragedija: U požaru poginuli otac i dvojica sinova - uzrok su lampice na boru

Dok njegovi vršnjaci žele igrice, mobitele i računala, devetogodišnji Dorian sanja kupatilo, kuhinju i svoju sobu.

"Samo bi želio da imam svoju sobu, sa bratom, to mi je najveća želja", rekao je Dorian Klapirić iz Vođinaca.

Dorijanov otac Ivica nakon jedne nesreće u kojoj mu je stablo palo na glavu, ostao je invalid. "Pola glave mi je plastika, u nozi mi je šipka, pijem jake lijekove. Radim u Spačvi. Težak posao, ali što ćeš. Što je tu je", rekao je Ivica Klaparić iz Vođinaca. S Ivičinom plaćom od oko tri tisuće kuna, četveročlana obitelj Klapirić ne može sagraditi novi dom.

"Do kredita ne možemo. Nemamo dovoljno sredstava za kredit", rekla je Anica Klapirić.

Susjedi i prijatelji odlučili su im pomoći. "Dobra su obitelj, žrtvuju se, rade koliko mogu, stvarno. Ali ne ide naprijed. I, evo tu smo mi, da im pomognemo", rekla je Katica Ćuk, susjeda.

Kroz humanitarnu akciju ''Pravo na dostojanstvo'' mještani Vođinaca već dva mjeseca prikupljaju novac za izgradnju nove kuće.

"Ako idemo u renoviranje, to je bure bez dna. A koliko ćemo prikupiti novca, vidjet ćemo. Nadamo se da će akcija biti uspješna", rekao je Vlado Mikić iz udruge brojnih obitelji 8+ iz Vođinaca.

Sad su negdje na pola puta. "Ako bi netko mogao donirati materijal, bilo što. I svi radnici dobre volje koji znaju raditi neka dođu pomoći, pa kad budemo gradili da zajedničkim snagama pomognemo i napravimo novu kuću", dodaje Vlado.

Stara kuća samo što se nije srušila. Unatoč skromnim životnim uvjetima, Dorian i njegov brat Danijel vrlo dobri su učenici.

Novčana sredstva za ovu obitelj prikupljaju se na računu:

HR63 2340 0091 5108 9359 9   otvorenom u PBZ banci.

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene