Obavijesti Video Pretražite Navigacija
ISTRAGA U TIJEKU

Poznat glavni uzrok nesreće u kojoj su se kod Prvića sudarila dva broda: "Šteta se procjenjuje na više od 100.000 eura"

Šime Vičević (Foto: Dnevnik.hr)
Šime Vičević (Foto: Dnevnik.hr) DNEVNIK.hr
Aktualno Galerija +0 Šime Vičević (Foto: Dnevnik.hr) Galerija 1/1 >>
"Utvrdit će se istragom krivnja bilo koga, jer činjenica je da se havarija dogodila. Srećom, nikome nije ništa. Čim budemo imali bilo kakve podatke mi ćemo izaći u javnost s tim", kazao je resorni ministar Oleg Butković.

I dalje traje istraga sinoćnjeg sudara putničkog broda Jadrolinije i teretnog broda kraj otoka Prvića, pri čemu je teretnjak potonuo, a dvočlana se posada prije toga spasila skokom u more, nakon čega su ih neozlijeđene izvukli mještani Šepurina i djelatnici Jadrolinije. Djelatnici Lučke kapetanije proveli su očevid na oba plovila. Istraga bi trebala utvrditi uzroke nesreće, nakon čega će biti donesena odluka o izvlačenju potonulog broda.

Pročitajte i ovo Sajam nautike - 2 Traje do nedjelje Počeo je sajam nautike: Izlagači stigli iz 30 zemalja, a i Hrvatska je imala što pokazati Snimka uništenja ruskog broda dronovima Veliki gubitak Tajna ukrajinska jedinica otkriva kako je nanijela golemu sramotu ruskoj mornarici: "Vrijeme je za novi način ratovanja"

"Utvrdit će se istragom krivnja bilo koga, jer činjenica je da se havarija dogodila. Srećom, nikome nije ništa. Čim budemo imali bilo kakve podatke mi ćemo izaći u javnost s tim", kazao je resorni ministar Oleg Butković.

Šime Vičević (Foto: Dnevnik.hr) Šime Vičević (Foto: Dnevnik.hr) Foto: DNEVNIK.hr

U Šibeniku, čija Lučka kapetanija istražuje slučaj, nalazi se reporter Nove TV Šime Vičević. "Istraga nije gotova, a trajat će i sutra. Utvrđuje se brzina dvaju plovila, tko je na koga naletio, jesu li brodovi bili osvijetljeni, je li na teretnom brodu bilo previše tereta. No, ono što se zna jest da se nije postupalo po pravilima za izbjegavanje sudara, što je i glavni uzrok nesreće.

 

Jutros se pregledavalo podmorje gdje se nalazi potonuli brod, ali pregledan je i onaj Jadrolinijin, koji je popodne prevezen u Šibenik na popravak. Iako je teretni brod u sebi imao 100 litara goriva, onečišćenje mora zasad nije primijećeno i u Lučkoj kapetaniji kažu da opasnost nije velika. Taj bi 30-metarski brod trebao iz mora biti izvađen idući tjedan.

Šteta se procjenjuje na više od 100 tisuća eura, ali što je najvažnije, u nesreći nitko nije ozlijeđen", kazao je Vičević.

Vijesti gledajte svakog dana na Novoj TV, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste vijesti? Pogledajte ih besplatno na novatv.hr
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene