Ilustracija: Hrvoje Jelavic/PIXSELL
Ilustracija: Hrvoje Jelavic/PIXSELL

Jadrolinijin putnički brod 'Tijat ' sudario se u srijedu oko 18,30 sati s teretnim brodom 'Plavi Jadran " oko 200 metara od obale otoka Prvića nakon čega je 28 metara dugi teretnjak potonuo na dubinu od oko 20 do 25 metara, a mještani su iz mora spasili dva člana posade, doznaje se iz šibenske Lučke kapetanije.


"Tijat" je plovio od Prvić Šepurina do Prvić Luke, a lučki kapetan Robert Baljkas je izjavio kako se ne vide nikakva onečišćenja mora.

Vezani članci Havarija kod Drvenika (Foto: MMPI) - 2 "Gdje je zarada kad ugrožavate nečiji život?": Lučka kapetanija upozorava na opasnu pojavu na izletničkim brodovima Foto: Služba zaštite i spašavanja Općina Tivat Tragedija u Tivtu: Preminuo svećenik koji je teško ozlijeđen u eksploziji plina i požaru

"Ako ima curenja, za njih ne znamo. Brod je diesel i još moramo utvrditi sve činjenice. "Tijat" je dobio zabranu plovidbe i sutra će se po danu nastaviti istraga,“ rekao je lučki kapetan Baljkas.

Istaknuo je kako je najvažnije da nema nestalih pa nema potrebe za pomorskom potragom koja bi u noćnim uvjetima bila iznimno teška.

Iz županijskog centra 112 potvrdili su da nema ozlijeđenih te rekli kako je za slučaj nadležna Lučka kapetanija.

Neslužbeno se doznaje da je teretni brod 'Plavi Jadran' prevozio pijesak. (Hina)