Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Sudar kod Prvića

Mještani spašavali posadu teretnjaka iz mora: "Bilo je grozno! Mrak, valovi i daske na sve strane"

Ilustracija: Hrvoje Jelavic/PIXSELL
Ilustracija: Hrvoje Jelavic/PIXSELL
Aktualno Galerija +0 Ilustracija: Hrvoje Jelavic/PIXSELL Galerija 1/1 >>
Pokrenuta je istraga o sudaru Jadrolinijog putničkog brod 'Tijat ' koji se kod Prvića jučer sudario s teretnim brodom 'Plavi Jadran' koji je nakon sudara potonuo.

Lučki kapetan šibenske Lučke kapetanije Robert Baljkas kazao je kako se ne zna koliko će istraga trajati te da će se tijekom jutra na mjesto gdje je potonuo teretnjak uputiti ekipa lučke kapetanije te ronilicom pogledati u kakvom je stanju potonuli brod.

Pročitajte i ovo Sudar u Buzinu - 2 Kombi oduzeo prednost Opelu Sudar u Buzinu: Hitna prevezla jednu osobu u bolnicu Vožnja u suprotnom smjeru Što mu je bilo? VIDEO Snimka koja ledi krv u žilama: "Pogledajte kako je kamikaza zamalo izazvao sudar!"

Teretnjak je prenosio pijesak i 100 litara goriva, a onečišćenje mora zasad nije zabilježeno. Istragu otežava i jako jugo koje podiže velike valove.

Nakon sudara dva člana posade teretnjaka završila su u moru iz kojeg su ih izvukli mještani i posada Tijata.

Iz mora su ih spasili stanovnici Šepurina – Mario Vlahov i njegov otac.

„Čuli smo veliku buku. Otac i ja smo uskočili u čamac i otplovili do mjesta nesreće. Izgledalo je grozno. Bio je mrak i jaki valovi, a daske su bile na sve strane. Kad nas je spazio, do nas je doplivao jedan od članova posade i pitao jesmo li mu pronašli brata“, priča Vlahov.

U pomoć je tada priskočila posada broda Tijat koja je unesrećenog izvukla iz mora. Članovi posade, inače dvojica braće vlasnika broda, osjećaju se dobro.

Zasad nije poznato kad će početi izvlačenje potonulog teretnog broda. Riječ je o zahtjevnoj operaciji, a meteorolozi najavljuju nepovoljne vremenske uvjete.

Štetu trenutno nije moguće procijeniti, ali spominju se cifre od stotina tisuća eura. Uzrok nesreće trebao bi se utvrditi istragom, a navodno se radi o nepoštivanju pravila izbjegavanja sudara. Sumnja se kako nisu poduzeta propisana pravila, a tko je koga udario te je li teretnjak bio dovoljno osvijetljen, utvrdit će istraga.
 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene