Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Jedan požar lokaliziran

Požari bjesne okolicom Splita, u gašenju sudjeluje 18 vatrogasnih vozila, 4 aviona i helikopter

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Splitsko-dalmatinskom županijom jutros bjesne požari a u njihovom gašenju sudjeluje velik broj kopnenih i zračnih vatrogasnih snaga.

Prvi požar izbio je na predjelu Žrnovnica-Vilar, a kako bi se gasiteljima olakšao posao gašenja požara, od 10:25 sati isključen je dalekovod Zakučac Meterezi. U gašenju navedenog požara sudjeluju JVP Split, DVD Solin, DVD Vranjic, DVD Klis, DVD Žrnovnica i DVD Podstrana s ukupno 33 vatrogasaca i 10 vatrogasnih vozila, izvijestio je DUSZ.

Pročitajte i ovo Požar u Berlinu Više od 160 vatrogasaca u akciji VIDEO Drama u Njemačkoj: Izbio požar u tvornici kemikalija, šire se otrovni plinovi Požar u stanu u Splitu - 3 Gasilo 10 vatrogasaca FOTO Izbio požar u stanu: Ozlijeđene dvije osobe

Drugi požar, na predjelu Sevid–Zaglavica, izbio je oko 9:40 sati, a lokaliziran je u 11:00 sati. U gašenju su sudjelovali DVD Seget, DVD Slatine, DVD Marina, DVD Trogir i DVD Rogoznica s ukupno 30 vatrogasaca i 8 vatrogasnih vozila. Iz zraka požar su gasila dva Air Tractora, jedan Canadair i jedan helikopter s uređajem za gašenje. U požaru je izgorjelo visoko raslinje i maslinici na površini od oko 3 hektara.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene