Aitractor, ilustracija (Foto: Pixsell, Hrvoje Jelavić)
Aitractor, ilustracija (Foto: Pixsell, Hrvoje Jelavić)

Požar je lokaliziran u 10:30, gorjelo je nisko raslinje i trava. U gašenju požara je sudjelovao zračni traktor.


Na otoku Ugljanu u Lukoranu došlo je do požara niskog raslinja i trave koji je lokaliziran u 10:30 sati. „U gašenju požara sudjelovao je Airtractor, a na intervenciji su četiri vatrogasna vozila s ukupno 18 vatrogasaca“, doznajemo iz zadarske Javne vatrogasne postrojbe. Gorjela je površina 150 x 100 metara niskog raslinja i trave, a rubni dio opožarenog područja vatrogasci i dalje obilaze.

Vezani članci Kanader ispušta vodu (Foto: Dnevnik.hr) Zračne snage u akciji: Lokaliziran požar kod Podgore Zapaljeni bicikl (Foto: Screenshot/YouTube) Zaustavili se kako bi promatrali vatromet, a onda shvatili da je šou priredio električni bicikl

„Airtractor AT-802 iz sastava Protupožarnih namjenski organiziranih snaga Oružanih snaga RH (PP NOS OSRH) angažiran je u srijedu, 8. kolovoza 2018., u akciji gašenja požara na području mjesta Lukoran na otoku Ugljanu u Zadarskoj županiji, nakon čega će nastaviti protupožarno izviđanje rutom SJEVER 2. Ovo je 21. požar od početka II. faze ovogodišnje protupožarne sezone (od 1. lipnja do danas) u kojemu su sudjelovale zračne snage PP NOS OSRH, i to: u gašenju 10 požara u u Zadarskoj, osam u Šibensko-kninskoj i u gašenju tri požara u Splitsko-dalmatinskoj županiji. Uz gašenje požara, provedeno je i 21 protupožarno izviđanje s avionima Canadair i Airtractor u županijama priobalja, dok je tim besposadnih zrakoplovnih sustava (BZS "Skylark I") za rano otkrivanje požara bio angažiran devet puta“, priopćilo je Ministrastvo obrane.