Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Vatrogasci na terenu

Zračni traktor gasio požar na Ugljanu, gorjela trava i nisko raslinje

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Požar je lokaliziran u 10:30, gorjelo je nisko raslinje i trava. U gašenju požara je sudjelovao zračni traktor.

Na otoku Ugljanu u Lukoranu došlo je do požara niskog raslinja i trave koji je lokaliziran u 10:30 sati. „U gašenju požara sudjelovao je Airtractor, a na intervenciji su četiri vatrogasna vozila s ukupno 18 vatrogasaca“, doznajemo iz zadarske Javne vatrogasne postrojbe. Gorjela je površina 150 x 100 metara niskog raslinja i trave, a rubni dio opožarenog područja vatrogasci i dalje obilaze.

Pročitajte i ovo U marini Medulin požar je zahvatio velik broj brodova - 4 Ogromna šteta FOTO/VIDEO Požar u marini u Medulinu: Izgorjele 22 brodice - "Probudila me eksplozija" Požar u trgovačkom centru u Varšavi Više od 200 vatrogasaca na terenu VIDEO Neviđeni požar uništio jedan od najvećih trgovačkih centara

„Airtractor AT-802 iz sastava Protupožarnih namjenski organiziranih snaga Oružanih snaga RH (PP NOS OSRH) angažiran je u srijedu, 8. kolovoza 2018., u akciji gašenja požara na području mjesta Lukoran na otoku Ugljanu u Zadarskoj županiji, nakon čega će nastaviti protupožarno izviđanje rutom SJEVER 2. Ovo je 21. požar od početka II. faze ovogodišnje protupožarne sezone (od 1. lipnja do danas) u kojemu su sudjelovale zračne snage PP NOS OSRH, i to: u gašenju 10 požara u u Zadarskoj, osam u Šibensko-kninskoj i u gašenju tri požara u Splitsko-dalmatinskoj županiji. Uz gašenje požara, provedeno je i 21 protupožarno izviđanje s avionima Canadair i Airtractor u županijama priobalja, dok je tim besposadnih zrakoplovnih sustava (BZS "Skylark I") za rano otkrivanje požara bio angažiran devet puta“, priopćilo je Ministrastvo obrane.
 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene