Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Požari ponovno bjesne.


Požar koji je u nedjelju poslijepodne buknuo na otoku Hvaru u uvali Jagodna gase vatrogasci, a pomagala su im i četiri kanadera Protupožarnih namjenski organiziranih snaga Oružanih snaga RH.

Vezani članci Ilustracija: Ivo Cagalj/PIXSELL Požar na zagrebačkoj Peščenici: Zapalila se obiteljska kuća Požar u Splitu (Foto: Milan Sabic/PIXSELL) Kaznena prijava protiv vlasnika stana iz kojeg je buknuo požar na splitskom Trsteniku

Požar koji je buknuo na području Solina u Župi Dubrovačkoj - ugašen je. Izgorjelo je 16 hektara borove šume, trave i niskog raslinja. Kuće i lokalno stanovništvo nisu bili u opasnosti.

Velike probleme vatrogascima zadaje požar u susjednoj BIH. Požarna linija od 25 kilometara u Trebinju širi se u tri smjera i približava Hrvatskoj. Vatrogasci pokušavaju spasiti električne stupove budući da je to područje minirano. U pomoć su im pristigle i kolege iz Hrvatske.

'Jutros je krenuo u 4 pravca i mi smo gasili pojas s magistrale . Taj je pojas ugašen. Sad se širi kao što mozemo vidjeti, ide prema gradu Trebinju, drugi pravac ide prema Hrvatskoj, treći dio ide prema grabu. Sad opet ide nekim šumama i nepristupačnim terenima i zavisi o vjetru gdje će ga gonit', rekao nam je Danko Vuković, zapovjednik Vatrogasne postrojbe u Trebinju. (Hina/D.D.N.)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook