Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Povjerenstvo za sukob interesa otvorilo je predmet protiv ministra obrane Marija Banožića, koji je tjednik Nacional objavio članak u kojem tvrde da je ministar dodijelio sam sebi stan u centru Zagreba, i to nakon što je u srpnju 2019. došao na poziciju ministra državne imovine.


Tjednik je objavio priču o stanu bez navođenja adrese, jer je ministar obrane Mario Banožić štićena osoba.

Vezani članci Marko Milić Povjerenstvo za sukob interesa proučit će SMS poruke glasnogovornika Vlade Milića Ministar obrane Mario Banožić i Ivana Pezo Moskaljov - 2 EKSKLUZIVNO Ministar Banožić u Dnevniku Nove TV o stanju u oružanim snagama: ''Otkud vojnicima droga? Ja bih volio to među prvima saznati…''

No tvrde da inofrmacije o stanu doznaju iz izvora u tvrtki Državne nekretnine d.o.o., a s obzirom na sadržaj internih dokumenata te tvrtke, stan je za Banožićeve potrebe renoviran iz proračuna, pišu. Osim toga navode kako je za renoviranje stana potrošeno oko 200.00 kuna.

Nakon objave teksta u tom tjedniku uslijedio je demanti iz MORH-a u kojem navode kako je "objavljena netočna i neistinita informacija kojom se nastoji kompromitirati ministra obrane Republike Hrvatske Marija Banožića".

''Radi istinitog informiranja javnosti Ministarstvo obrane dužno je reagirati.

Naime, nije točna informacija koja se navodi u predmetnom tekstu da je ministar obrane Mario Banožić sam sebi dodijelio stan od 92 m2 u samom srcu Zagreba da na posao može ići pješice. Ministar Banožić nije birao koji će stan dobiti na korištenje, a sukladno Uredbi Vlade RH o mjerilima i kriterijima dodjele na korištenje nekretnina za potrebe tijela državne uprave ili drugih tijela korisnika državnog proračuna te drugih osoba (NN 127/13), kvadratura stana vezana je za dužnost koja se obavlja te ovisno o broju članova obitelji. S obzirom da ima troje djece, ministar je imao pravo na stan veće kvadrature'', pišu u priopćenju.

 

 

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju