Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Crno na bijelom

Povjerenstvo za sukob interesa objavilo obrazloženje odluke o Tomislavu Karamarku

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Povjerenstvo za odlučivanje o sukobu interesa objavilo je na svojim internetskim stranicama odluku s punim obrazloženjem o sukobu interesa Tomislava karamarka, bivšeg šefa HDZ-a i bivšeg prvog podpredsjednika Vlade.

Iako je odluka Povjerenstva za odlučivanje o sukobu interesa u slučaju Tomislava Karamarka i afere "Konzultantica" donesena još 15. lipnja, Povjerenstvo je odluku objavilo na svojim stranicama tek 1. srpnja, uz puno obrazloženje na 21 stanici.

Pročitajte i ovo Tomislav Karamarko "Dvojio sam..." Oglasio se Karamarko: Objasnio kako bi HDZ mogao dobiti izbore i s kime bi trebao koalirati Tomislav Karamarko na općem saboru HDZ-a govorio i o svojoj kandidaturi Karamarko savjetuje vodstvu HDZ-a da osnuje Domoljubnu koaliciju broj dva

Povjerenstvo je zaključilo da je Tomislav Karamarko iznošenjem stavova i prijedloga kojima se zalagao za povlačenjeRepublike Hrvatske iz arbitražnih postupaka, koji se vode između Republike Hrvatske i MOL-a, osobito na sastanku Vijeća za suradnju održanom 5. svibnja 2016. između predstavnika Domoljubne koalicije i Mosta, bio u sukobu interesa prema članku 2. Zakona o sprječavanju sukoba interesa.

Isto tako, Povjerenstvo je zaključilo da su na Karamarkovu nepristranost u obnašavnju dužnosti prvog potpredsjednika Vlade te sudjelovanje u donošenju odluka vezanima za arbitražne postupke između Hrvatske i MOL-a, kao i odluka vezanih za Inu, mogli utjecati osobni i poslovni odnosi između Karamarka i savjetnika MOL-a Josipa Petrovića.

Povjerenstvo propustom smatra to što Karamarko nije jasno dao do znanja da je prije stupanja na dužnost u Vladi bio u poslovnim odnosima s Petrovićem, koji je putem tvrtke Petrius savjetovanje d.o.o. obavljao niz obavještajnih i savjetodavnih usluga za MOL.

Istaknuto je posebice pitanje novinara Karamarku o pojašnjenju njegovog odnosa s Petrovićem, što Povjerenstvo smatra suprotnim s obvezom Karamarka o očuvanju vlastite vjerodostojnosti i povjerenja građana, te svjesnom, odgovornom i nepristranom obnašanju dužnosti u Vladi.

Čitav dokument s odlukom i opsežnim obrazloženjem pročitajte OVDJE.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene