Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Provjereno 22:40

Potresi ne ubijaju, ubijaju zgrade!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ekipa Provjerenog odlučila je istražiti kojim područjima Hrvatske najviše prijeti razoran potres,te pridržavamo li se propisa protupotresne gradnje.

Nakon nekoliko razornih potresa u Italiji posljednjih dana, ekipa Provjerenog odlučila je istražiti hrvatsku potresnu kartu.

Pročitajte i ovo Vepar trči Zagrebom Buđenje prirode VIDEO (Ne)običan prizor usred metropole: Kad divlja svinja šeće Zagrebom... Provjereno: Iskaznica za osobe s invaliditetom - 3 Donosi Provjereno Na adresu stigla iskaznica za dijete koja je šokirala roditelje: "Mene je toliko zgrozilo. S kojim pravom?"

Hrvatska se nalazi na seizmički aktivnom području. Za Zagrebačko područje procjenjuje se da bi nas mogao zadesiti potres jačine i do 6 i pol stupnjeva po Richteru, a za priobalnu i Dubrovačku regiju 7 i pol po Richteru.

Potresi se ne mogu prognozirati, ali možemo prevenirati najgore posljedice- jer potresi ne ubijaju, ubijaju zgrade.

Ekipa je posjetila i jedini laboratorij u regiji u kojem se građevine ispituju na potresnoj platformi gdje se simuliraju potresi i proučavaju u kojem trenutku se zgrade ruše!

Kako gradimo i pridržavamo li se propisa protupotresne gradnje doznajte večeras u 22:40!

 Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite PROVJERENO putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene