Energetska obnova stambenih zgrada novcem iz EU fondova se nastavlja.


U Ministarstvu graditeljstva potpisana su 32 nova ugovora o dodjeli bespovratnih sredstava za energetsku obnovu stambenih zgrada. Ukupno je predstavnicima stanara dodijeljeno 66 milijuna kuna iz fonda za regionalni razvoj. Novac se može potrošiti na obnovu pročelja, stolarije i krovišta zgrada.

Vezani članci Slika nije dostupna Država povećava kvote za subvencionirane kredite: "Ima se vremena, idite u banke, ne odustajte ako vam fali koji dokument" Slika nije dostupna Štromar potpisuje ugovore o dodjeli bespovratnih sredstava za energetsku obnovu

"Ja sam siguran da ćemo u idućih mjesec dana ispotpisivati sve ugovore, a da će već drugi tjedan nakon ovih potpisivanja ugovora krenuti i sama obnova i da će naši građevinci biti aktivni i iskoristiti sva ta sredstva na vrijeme", kazao je ministar graditeljstva, HNS-ov Predrag Štromar.

Inženjer Natko Bilić kaže kako se uštede kreću između 60 i 80 posto.

„To je de facto ušteda u kunama, vi ste nekad plaćali za plin, lož ulje, sad zadržavate za sebe, imate novu ovojnicu, koja počinje novi životni vijek od 50 godina, znači ne treba idućih 50 godina obnavljati", kaže Bilić.