Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Pokraj jame Jazovke misom zadušnicom,polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća odana je počast vojnicima i civilima koje su partizani ubili tijekom Drugoga svjetskog rata i ondje bacili.


Jama je otkrivena prije 22 godine, a na prvoj razini od 40-ak metara do sada je otkriveno 447 kostura žrtava. Na 22. obljetnici propovijed je držao pomoćni biskup Ivan Šaško koji je rekao da je Jazovka simbol duboke rane u dušama Hrvata te da se ne smije nikada zaboraviti što je taj režim napravio žrtvama.

Vezani članci Slika nije dostupna 'Ovo je prvi put da je netko na čelu neke državne institucije priznao postojanje mučki pobijenih žrtava pobacanih u jamu' Slika nije dostupna 'Sve žrtve, bez obzira s koje strane dolazile, treba istražiti i dostojanstveno'

Predsjednik Hrvatskog obrednog zdruga Boris Prebeg se posebno obrušio na vlast rekavši da su mogli prije dva tjedna biti na Gay Prideu u Splitu, a da su danas s antifašistima umjesto da su se došli u Jazovku pokloniti žrtvama.

Iz Udruge su naglasili da im posebno smeta što DORH nije nikada osudio te zločine. Na obljetnicu su došli s transparentom kojim su se obratili direktno Mladenu Bajiću. 'Doći će vrijeme kada će se i tebi suditi za djela nečinjena', poručili su transparentom.

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja. a