Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Sve se zna

Župnik razljutio mještane: Objavio koliko su dali za blagoslov pa ga prozvali lihvarom!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Vjernici su patera Filipa Vicića, koji pokriva župu Završje nedaleko od Karlovca, optužili za lihvarstvo.

Patera Filip Vicić je na oglasnu ploču pokraj crkve svetog Marka u Gornjim Stativama izvjesio popis na kojem je vidljivo koliko je koja obitelj izdvojila za nedavni blagoslov. To je, očito, razljutilo nekoga pa je crvenim sprejem preko ploče ispisao: Lihvar, piše Večernji list.

BRUTALNI NAPAD Udarali svećenika dok nije pao u nesvijest

Na popisu su navedeni iznosi koje je obitelj izdvojila za svećenika i obveze te za crkvu. Prema toj evidenciji, za 'svećenika i obveze' izdvajali su se iznosi od 50 do 400 kuna, a većina župljana je izdvojila 200 kuna. Za crkvu je izdvojilo dosta manje župljana, ali su zato zabilježeni iznosi i do 500 kuna.

Pater Vicić je i sam prokomentirao ovaj čin te kazao da će sve ukinuti ako župljani tako žele. 'Dosad mi se zbog objave nitko nije žalio, a natpis 'Lihvar' je mogao ispisati bilo tko. Ako to župljani žele, neka kažu i sve ćemo ukinuti. No, svatko može anonimno u škrabicu dati kolik želi. Svaki dar za crkvu, bio on velik ili mali blagoslovljen je jer znamo da je od srca', kazao je Vicić.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Pročitajte i ovo U Hrvatsku stiže prvi filipinski svećenik - 1 Sve više stranih radnika U Hrvatsku stiže prvi filipinski svećenik: "Veliki su procesi pred nama" Čuvari Kristova groba Velika tradicija U Betini se održava običaj čuvanja Kristova groba: Pazi se na svaki detalj, a biti dio toga posebna je čast

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene