Vjernici su patera Filipa Vicića, koji pokriva župu Završje nedaleko od Karlovca, optužili za lihvarstvo.


Patera Filip Vicić je na oglasnu ploču pokraj crkve svetog Marka u Gornjim Stativama izvjesio popis na kojem je vidljivo koliko je koja obitelj izdvojila za nedavni blagoslov. To je, očito, razljutilo nekoga pa je crvenim sprejem preko ploče ispisao: Lihvar, piše Večernji list.

BRUTALNI NAPAD Udarali svećenika dok nije pao u nesvijest

Na popisu su navedeni iznosi koje je obitelj izdvojila za svećenika i obveze te za crkvu. Prema toj evidenciji, za 'svećenika i obveze' izdvajali su se iznosi od 50 do 400 kuna, a većina župljana je izdvojila 200 kuna. Za crkvu je izdvojilo dosta manje župljana, ali su zato zabilježeni iznosi i do 500 kuna.

Pater Vicić je i sam prokomentirao ovaj čin te kazao da će sve ukinuti ako župljani tako žele. 'Dosad mi se zbog objave nitko nije žalio, a natpis 'Lihvar' je mogao ispisati bilo tko. Ako to župljani žele, neka kažu i sve ćemo ukinuti. No, svatko može anonimno u škrabicu dati kolik želi. Svaki dar za crkvu, bio on velik ili mali blagoslovljen je jer znamo da je od srca', kazao je Vicić.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Vezani članci Tornjevi zagrebačke katedrale Kako su u potresu prošle crkve? "Svaki onaj komad što je pao mogao je ubiti čovjeka" Poluprazna crkva zbog koronavirusa - 2 Utjecaj koronavirusa vidljiv je i u crkvama, na misama osjetno manje vjernika