Obavijesti Video Pretražite Navigacija
OČUVANJE RADNIH MJESTA

Porezna uprava nastavlja mjeru nadoknade fiksnih troškova za poduzetnike

Poduzetnicima - kojima je odlukom Stožera civilne zaštite RH od 8. siječnja i dalje obustavljen rad i kojima je pad prihoda/primitaka u siječnju 2021. u odnosu na siječanj 2020. bio najmanje 60 posto - nastavlja se mjera nadoknade fiksnih troškova za siječanj 2021.

Način i uvjeti nadoknade propisani su Uputom o provedbi mjere nadoknade dijela ili svih fiksnih troškova u sklopu mjere Potpore za očuvanje radnih mjesta u djelatnostima pogođenim koronavirusom za siječanj 2021. donesenom nakon razgovora s Udrugom ugostitelja, priopćili su u subotu iz Porezne uprave Ministarstva financija.

Novost u odnosu na mjeru za prosinac 2020. je da su poduzetnici dužni platiti račune u roku osam dana od isplate nadoknade, ako to nisu učinili prije podnošenja zahtjeva. Također, u fiksne troškove koji će se nadoknađivati uvršten je i mjesečni trošak softverske opreme za fiskalizaciju, stoji u priopćenju.

Zahtjev za nadoknadu dijela ili svih fiksnih troškova za siječanj 2021. poduzetnici podnose Ministarstvu financija, Poreznoj upravi putem sustava ePorezna od 15. veljače 2021. do 15. ožujka 2021.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna TRAGEDIJA KOD ŠIBENIKA Zastrašujući prizori: Ovako izgleda izrešetani automobil u kojem je život izgubio muškarac u Vodicama

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna STROGA PRAVILA Odlučili su: Česi zbog straha od novih sojeva koronavirusa - zatvaraju granicu

Sve informacije vezane uz podnošenje Zahtjeva i ostvarenje prava na nadoknadu fiksnih troškova dostupne su na Internet stranicama Porezne uprave.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene