Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Objavljeni podaci

Porasla prosječna plaća u Zagrebu: Pogledajte tko zarađuje najviše, a tko najmanje

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Zagrebački Odjel za statistiku objavio je kolika je prosječna plaća u glavnom gradu Hrvatske.

Prosječna plaća u Gradu Zagrebu za veljaču ove godine iznosila je 1292 eura, što je nominalni rast za 2,9 posto u odnosu na siječanj te za 12,7 posto u odnosu na veljaču 2022., podaci su Odjela za statistiku Gradskog ureda za strategijsko planiranje i razvoj grada Zagreba.

U odnosu na prosječnu mjesečnu plaću za veljaču na razini Hrvatske koja je iznosila 1106 eura, prosječna zagrebačka neto plaća isplaćena za taj mjesec bila je veća za 186 eura.

Pročitajte i ovo Ivan Malenica Interventne izmjene Malenica pozvao suce da se vrate na posao: "Osnovica plaće će rasti prosječno za 513 eura"

Pročitajte i ovo Vili Beroš Prijava zbog fotografije Beroš o većim plaćama liječnika: "Nije točna teza koja se provlači"

Najviša prosječna mjesečna neto plaća u pravnim osobama za veljaču isplaćena je u djelatnosti proizvodnje osnovnih farmaceutskih proizvoda i farmaceutskih pripravaka, u iznosu od 3077 eura.

Najniža je plaća isplaćena u proizvodnji kože i srodnih proizvoda, u iznosu od 695 eura.

Prosječna mjesečna bruto plaća po zaposlenome u pravnim osobama u Gradu Zagrebu za veljaču ove godine iznosila je 1832 eura, što je nominalan rast za 3,7 posto u odnosu na siječanj te za 12,1 posto u odnosu na veljaču 2022. godine.

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene