Obavijesti Pretražite Navigacija
Državni zavod za statistiku

Objavljeni podaci o prosječnoj plaći, pogledajte tko zarađuje najviše

Ilustracija - 2
Ilustracija - 2 Foto: Getty Images
Državni zavod za statistiku (DZS) je objavio koliko je iznosila prosječna plaća u veljači.

Prosječna mjesečna neto plaća u pravnim osobama za veljaču iznosila je 1.106 eura, što je nominalno više za 1,1, a realno za 0,9 posto u odnosu na siječanj te nominalno više za 11,8, a realno manje za 0,2 posto u odnosu na veljaču prošle godine.

Pročitajte i ovo Vrhovni sud RH Proširena sjednica O plaćama sudaca raspravljat će se i na Vrhovnom sudu: Otkrili koliku plaću imaju neki na Zrinjevcu

Najviša prosječna mjesečna isplaćena neto plaća po zaposlenome u pravnim osobama za veljaču isplaćena je u proizvodnji osnovnih farmaceutskih proizvoda i farmaceutskih pripravaka, u iznosu od 2.703 eura, a najniža u zaštitnim i istražnim djelatnostima, 713 eura.

Medijalna neto plaća za veljaču iznosila je 917 eura, što znači da polovica zaposlenih ima manje, a polovica više od toga.

Pročitajte i ovo Jagode, ilustracija - 6 Sezonska poslastica Uvozne ili (lažne) domaće jagode? Reporterka Dnevnika Nove TV provjerila je s proizvođačima što je istina

Prosječna neto satnica za veljaču iznosila je 6,81 euro, što je u odnosu na siječanj više za 10,9 posto, a u odnosu na isti mjesec prošle godine više za 11,8 posto.

U veljači je bilo prosječno 158 plaćenih sati, što je u odnosu na siječanj 2023. manje za 9,7 posto.

Najveći broj plaćenih sati bio je u pomoćnim uslužnim djelatnostima u rudarstvu (168), a najmanji u socijalnoj skrbi bez smještaja (136).

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene