Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Prve informacije pozitivne

Popravlja se vodostaj Vrljike: Rijeku posjetili stručnjaci iz Hrvatskih voda, podaci stižu navečer

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Vodostaj na rijeci Vrljici, koji je nakon potresa u petak na imotskom području, na nekim mjestima opao i do jednog metra, u poslijepodnvenim se satima počeo popravljati i trenutačno nije ugrožena vodoopskrba Imotskog iz glavnog izvorišta Opačac, doznaje se u subotu u poslijepodne od gradonačelnika Imotskog Ivana Budalića.

Imotski gradonačelnik Ivan Budalić rekao je da je tijekom subote "vodostaj u glavnom izvorištu Opačac porastao za desetak centimetara, što znači da se vodostaj rijeke Vrljike popravlja i po prvim informacijama nije ugrožen riblji fond i biljni svijet u toj rijeci".

Pročitajte i ovo Spomenik voljenom automobilu - 3 Svi ga imali Imoćani na ulazu u grad postavljaju neobičan spomenik: Desetljećima je to bio simbol uspjeha Laboratorij - 1 Reagiralo ministarstvo Laboratorijski rat na jugu Hrvatske: Imoćani preoteli Metkoviću biokemičarku, pacijenti u neizvjesnosti

Istaknuo je kako su dio Vrljike na kojem je opao vodostaj u poslijepodnevnim satima posjetili stručnjaci iz Hrvatskih voda zaduženi za biljni i životinjski svijet rijeka te stručnjaci koji brinu o zaštiti okoliša.

"Očekujemo kako ćemo u subotu navečer imati i informacije o njihovim stručnim saznanjima u vezi novonastale situacije na rijeci", kazao je Budalić.

Podsjetio je kako su i ranijih godina nakon potresa zabilježene slične pojave: "U takvim slučajevima smanji se kapacitet izbacivanja vode iz njihovih riječnih vrela."

Jak potres s epicentrom u BiH, između Čitluka i Posušja zabilježen je u petak oko 22:35 sati, a u Hrvatskoj se osjetio u širem području od Sinja do Makarske. Magnituda mu je iznosila je 3,7 stupnja prema Richteru. (Hina)

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene