Obavijesti Video Pretražite Navigacija
RADOVI GOTOVI DO 18 SATI

FOTO VIDEO Zbraja se šteta nakon još jednog puknuća cijevi: Poplavljene učionice i podrumi, vatrogasci i dalje ispumpavaju vodu

Aktualno Galerija Pukla cijev u Selskoj - 1 Pukla cijev u Selskoj - 1 Foto: DNEVNIK.hr Pukla cijev u Selskoj - 2 Pukla cijev u Selskoj - 2 Foto: DNEVNIK.hr Pukla cijev u Selskoj - 3 Pukla cijev u Selskoj - 3 Foto: DNEVNIK.hr Pukla cijev u Selskoj - 4 Pukla cijev u Selskoj - 4 Foto: DNEVNIK.hr +3 Pukla cijev u Selskoj - 5 Galerija 1/8 >>
Nešto prije pet sati ujutro došlo je do još jednog puknuća vodovodne cijevi na Trešnjevci. U tijeku je sanacija. Sve nadležne službe su na terenu. Gotovo na istom mjestu vodovodna cijev je puknula i u nedjelju.

- u 4:47 pukla je vodovodna cijev na križanju Selske i Baštijanove u Zagrebu

-sanacija je u tijeku, građani imaju vodu

- mjesto puknuća obišli su gradonačelnik Tomašević i zamjenik gradonačelnika Korlaet

Tijek događanja pratite iz minute u minutu: 

12:23 Marin Galijot, šef zagrebačke Vodoopskrbe dao je izjavu za medije na Trešnjevci. Rekao je da je u sustav vodoopskrbe u zadnjih 20 godina uloženo 4 milijarde kuna. Na pitanje o razlozima puknuća cijevi, Galijot je rekao da ih je više pa naveo "starost, dinamička i statička opterećenja" te "samu prometnicu". Napomenuo je kako sustav traži stalno ulaganje, kako u projektnu dokumentaciju, tako i u izgradnju i rekonstrukciju postojeće i nove mreže. "Potrebni su i novi modeli upravljanja tim sustavima", rekao je, pa dodao kako će današnju sanaciju u cijelosti platiti sustav Vodoopskrbe i odvodnje.

Javnost zanima i mogu li se očekivati nova puknuća, budući da je prvo bilo u subotu, a jutros se dogodilo novo. "Realnost upravljanja vodoopskrbnim sustavom koji je dugačak 3500 kilometara i sustavom odvodnje od 2200 kilometara u pravilu uvažava puknuća kako na magistralnim tako i na ostalim cjevovodima i na kolektorskoj mreži", rekao je.

Tvrdi kako će se projektiranjima, koja se trenutno provode, truditi da do toga više ne dolazi. Upitan smatra li se odgovornim i je li se moglo napraviti više kazao je kako Vodoopskrba i odvodnja kako iz vlastitih tako i iz sredstava koja dobivaju od Hrvatskih voda maksimalno ulažu u izgradnju nove i rekonstrukciju postojeće mreže.

Objasnio je i današnje radove: "S baze se dovodi spojnica i zamjenska cijev, kamen za zatrpavanje čeka u lageru da ga odvezemo na cestu, danas do 18 sati ćemo biti gotovi s radovima i nadam se da ćemo osigurati da nijedno domaćinstvo ne ostane bez vode", rekao jeGalijot.

11:00 Gradonačelnik Zagreba Tomislav Tomašević na presici govori o novom puknuću cijevi na Trešnjevci. Rekao je da je intervenirano sedam puta. "Ovakve stvari se na žalost događaju, postoji polica osiguranja za ovakve stvari. Radi se o istom magistralnom cjevovodu", rekao je. Više o tome OVDJE. 

10:00 Sa sanacijom posljedica puknuća magistralnog vodovodnog cjevovoda na zagrebačkoj Trešnjevci vatrogasci će nastaviti i tijekom dana, a oštećeni dio Selske ulice se planira pustiti u promet krajem tjedna, priopćeno je u utorak iz Hrvatske vatrogasne zajednice. Siniša Jembrih, zapovjednik Javne vatrogasne postaje Grada Zagreba ranije jutros novinarima je na terenu izjavio da su "u jutarnjim satima dobili niz dojava građana o prodoru vode u njihove podrumske prostorije. Na teren je odmah upućena JVP Zagreb i vrlo brzo lokalna dobrovoljna vatrogasna društva", rekao je.

"Vatrogasci su do sada izašli na osam intervencija vezano uz navedeni događaj te je do sada na intervencijama ukupno sudjelovalo 39 vatrogasaca sa 14 vatrogasnih vozila iz JVP Zagreb te DVD-a Zapad, Vrapče, Kustošija i Trešnjevka", kazao je zapovjednik JVP Zagreba Jembrih.

9:00 Poplavljeno je nekoliko podruma, ali i prvi kat zgrade na adresi Selska cesta 119, u kojoj je smješteno nekoliko obrazovnih institucija, među kojima su Privatna gimnazija i ekonomska škola Katarina Zrinski i Športska gimnazija. Više o tome OVDJE. 

8:10 Marin Galijot, šef zagrebačke Vodoopskrbe otkrio je kako građani, unatoč puknuću cijevi, imaju vode. Za Radio Sljeme je rekao da nas možda Bog kažnjava jer smo bili zločesti. Više o tome OVDJE. 

8:00 Na mjesto puknuća vodovodne cijevi stigao je i gradonačelnik Zagreba Tomislav Tomašević. "Na terenu su sve službe. Osiguranje će pokriti štetu. Radi se o istom magistralnom cjevovodu kao i prije dva dana. To je taj domino efekt", kazao je Tomašević.

"Ovo je jedna od najprometnijih ulica u gradu pa dolazi do dodatnog opterećenja, a povećana je i izgradnja. Razvoj infrastrukture to nije pratio. Posljedica je to pretjerane gradnje koju nije pratio razvoj infrastrukture", napomenuo je. "Od šezdesetih se u neke stvari nije ulagalo, nije se ulagalo u infrastrukturu", ponovio je gradonačelnik.

"Šteta koja je nastala na ovom dijelu veća je nego ona prije dva dana. Sutra navečer vjerujem da će se onaj južni dio pustiti u promet, a ovaj sjeverni do kraja tjedna", izjavio je Tomašević za N1.

6:50 Ekipe Voodopskrbe i odvodnje d.o.o. Zagrebačkog Holdinga u utorak ujutro odmah su izašle na teren i rade na sanaciji puknuća magistralnog vodoopskrbnog cjevovoda na Selskoj cesti, na raskrižju s Baštijanovom ulicom."Ekipe Voodopskrbe i odvodnje d.o.o. odmah su izašle na teren te su započele aktivnosti za sanaciju. Radovi će se izvoditi do potpune sanacije, a svi potrošači imaju redovnu opskrbu vodom", naveli su jutros na internetskim stranicama Voodopskrbe i odvodnje ZG Holdinga.

U slučaju obustave opskrbe vodom za pojedina područja, zbog potreba izvođenja radova, obavijest će biti postavljena na službenoj mrežnoj stranici www.vio.hr te su za navedenu mogućnost u pripravnosti i autocisterne, naveli su.

Pukla cijev u Selskoj - 1 Pukla cijev u Selskoj - 5 Foto: DNEVNIK.hr

6:45 Količina vode koja se rano jutros izlila iz vodovodne cijevi znatno je manja nego ona u nedjelju. Vozačima se savjetuje da izbjegavaju ovaj dio grada.Vodovodna cijev na Trešnjevci pukla je i u nedjelju. Bili su poplavljeni brojni podrumi i sutereni, a na teren su izašle sve nadležne službe koje su pomagale građanima ispumpavati vodu iz poplavljenih prostorija.

Najteže stanje bilo je u Selskoj i okolnim ulicama, Grobničkoj, Hreljinskoj, Crikveničkoj i Veprinačkoj ulici, gdje se u bujicama slijevala voda. I tada je bio obustavljen promet, a građani su stanje opisali "kao da je pala bomba".

6:30 Oko 4:47 u Zagrebu, na raskrižju Selske i Baštijanove na Trešnjevci, došlo je do puknuća vodovodne cijevi i izlijevanja veće količine vode po okolnim ulicama i objektima. Za sada nema ozlijeđenih osoba, a materijalna šteta još je neutvrđena. U zoni događanja obustavljen je promet, javlja policija. Na mjestu događaja su sve nadležne službe. Ovo je drugo puknuće gotovo na istom mjestu u dva dana. 

 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene