Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Kaotična situacija na Trešnjevci

FOTO U poplavi stradale škole i učenički dom: "Krenula je prava bujica koja je preplavila učionice i ostale prostorije"

Aktualno Galerija Sportska gimnazija u Zagrebu - 3 Sportska gimnazija u Zagrebu - 3 Foto: DNEVNIK.HR Sportska gimnazija u Zagrebu - 2 Sportska gimnazija u Zagrebu - 2 Foto: DNEVNIK.HR Sportska gimnazija u Zagrebu - 1 Sportska gimnazija u Zagrebu - 1 Foto: DNEVNIK.HR Pukla cijev u Selskoj - 5 Pukla cijev u Selskoj - 5 Foto: DNEVNIK.hr +1 Pukla cijev u Selskoj - 6 Galerija 1/6 >>
Još jedno puknuće vodovodne cijevi na zagrebačkoj Trešnjevci. Poplavljeno je nekoliko podruma, ali i prvi kat zgrade na adresi Selska cesta 119, u kojoj je smješteno nekoliko obrazovnih institucija, među kojima su Privatna gimnazija i ekonomska škola Katarina Zrinski i Športska gimnazija.

Do puknuća magistralnog vodoopskrbnog cjevovoda u zagrebačkom naselju Trešnjevci, na raskrižju Selske i Baštijanove došlo je jutros oko 4:50. Poplavljeno je nekoliko podruma, ali i prvi kat zgrade na adresi Selska cesta 119, u kojoj je smješteno nekoliko obrazovnih institucija, među kojima su Privatna gimnazija i ekonomska škola Katarina Zrinski i Športska gimnazija.

"Ravnatelj Privatne gimnazije je kazao da je od pet ujutro krenula prava bujica koja je preplavila učionice i ostale prostorije. Nastala je velika šteta, no kolika točno, znat će se nakon procjene", izvijestila je reporterka Dnevnika Nove TV Srna Bijuk. Dodala je da stanovnici dvije ulice još nemaju vodu, a promet će biti zatvoren do kraja tjedna.

Učenici ovih škola prelaze na on-line nastavu, dok će učenici iz učeničkog doma biti smješteni u druge domove.

Gradonačelnik obišao teren

Iz zagrebačke policije ranije jutros su izvijestili da se zbog puknuća vodovodnog cjevovoda na Trešnjevci, na raskrižju Selske i Baštijanove, veća količina vode izlila po okolnim ulicama i objektima, a promet je obustavljen. Za sada nema ozlijeđenih osoba, materijalna šteta je neutvrđena, obustavljen je promet u zoni događaja, a sve nadležne službe postupaju, dodali su.

Na mjesto puknuća stigli su gradonačelnik Tomislav Tomašević i zamjenik gradonačelnika Luka Korlaet. Najviše su stradali obližnji učenički dom i Sportska gimnazija. Vatrogasci ispumpavaju vodu iz učeničkog doma.

"Najviše je na udaru bio učenički dom i gimnazija na križanju Selske i Baštijanove. Poplavljena im je donja etaža. To su kuhinja, stan domara i ostale prateće prostorije. Vatrogasci su ispumpali glavninu vode, a sada slijedi ovo fino ispumpavanje. Pripremili smo i doručak i ručak za učenike s obzirom na to da je kuhinja poplavljena", rekao je Korlaet.

Cijevi stare 70 godina

Pojasnio je kako je moguće da gotovo na istom mjestu pukne cijev u dva dana. 

"To je dotrajala infrastruktura. To su cijevi stare skoro 70 godina, radi se o magistralnom cjevovodu. Projekti zamjene su napravljeni i nastojat ćemo to u narednim godinama ostvariti", rekao je Korlaet.

Ravnatelj poplavljene privatne gimnazije na Selskoj cesti u Zagrebu Mladen Nikolašević kaže kako je situacija prilično strašna. "Moram zahvaliti svima koji nam zdušno pomažu. Kaotično je, ali polako ulazimo u rutinu da organiziramo nastavu i vjerojatno ćemo narednih dana biti na online nastavi", rekao je za N1.

U suterenu škole se nalazi i domarski stan gdje je voda bila 1,5 metra. Domar je morao kroz prozor izaći jer nije mogao kroz vrata. Ravnatelj je dodao i kako su dogovorili da će se nastava ovaj tjedan održavati online, te da će do kraja tjedna iseliti učenički dom, a onda vidjeti u kojem će smjeru ići sanacija.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene