Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Dvojica svjedoka, bivši zapovjednik prvog voda Samostale uskočke satnije (SUS) Vlado Frketić i pripadnik SUS-a Zoran Sever Smrček danas su u nastavku suđenja Branimiru Glavašu i ostalima na prijedlog tužiteljstva dali dodatne iskaze jer su prije o istom slučaju različito svjedočili.


Njihovi današnji iskazi nisu poznati javnosti jer su ispitani izvanrapravno budući da na raspravu zbog zdravstvenih tegoba nije došao Zoran Stjepanović, odvjetnik po službenoj dužnosti drugooptuženoga Ivice Krnjaka.

Vezani članci Slika nije dostupna Glavaš iz BiH poslao žalbu na presudu za 'selotejp' i 'garažu' Slika nije dostupna Glavaš osuđen na deset godina zatvora!

Frketić je u iskazu 30. prosinca prošle godine rekao kako je u razgovoru s pripadnikom svojeg voda shvatio da civili stradavaju zbog koristoljublja. Dodao je da mu je Zoran Sever Smrček rekao da je ušao u jedan prazan stan (ubijenog Alije Šabanovića), ali ga je pripadnik SUS-a po nadimku Nono istjerao riječima: 'Pa nismo valjda sklonili tog čovjeka da bi ti ušao.'

Svjedok Sever Smrček u veljači je opovrgnuo Frketićeve navode rekavši kako ga je Frketić nakon svjedočenja nazvao i ispričao mu se što je za njega rekao da je 1991. ušao u sporni stan.