Obavijesti Video Pretražite Navigacija
jeo je kamenje

Pomagao je u razminiravanju i spasio brojne živote, a onda je ostavljen na lancu u rupi bez hrane i vode

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Pas Car, koji je cijeli svoj život proveo radno kao asistent u razminiravanju, umjesto da uživa u "mirovini" i živi svoj najbolji život, ostavljen je zanemaren, spao je na tek 28 kilograma jer je bio prisiljen jesti otpad, pa mu je i želudac bio pun pijeska.

Nakon burnog radnog vijeka u kojem je za privatnu tvrtku pomagao u razminiravanju pas Car završio je na lancu u rupi, bez hrane i vode.

Sudbina kakvu nitko ne zaslužuje zadesila ga je jer je završio u rukama čovjeka koji nije financijski ni psihički sposoban brinuti se o Caru, rekli su nam iz Udruge za zaštitu životinja Sirius Požega, čija se volonterka sada brine o Caru.

"Javljeno nam je da je pas u lošem stanju. Uvijek se odazovemo kada osoba nema sredstava, u pitanju je život životinje. Volonterka je došla nenajavljeno i imala što zateći - pas u rupi, vezan lancem, bez hrane i vode", odgovorili su iz Udruge za DNEVNIK.hr.

Pročitajte i ovo Sklat sivac - 3 Radoznali ribari napravili pravu stvar Što se to zaplelo u mrežu? Ribari slučajno ulovili morskog psa kakvih je samo 10-ak u Jadranu. Priča ima sretan kraj

Car je preživljavao jedući kamenje, bio je potpuno zapušten i bolestan te su mu stradali bubrezi, a želudac mu je bio pun šljunka. Nije cijepljen od 2015.

"Nije dobio nikakvu veterinarsku skrb. Potpuno je zapušten i bolestan je, stradali su mu bubrezi. On ima samo 28 kilograma. Kada smo pitali smijemo li psa uzeti k sebi, dobili smo odgovor - vozite ga. Sve je ovdje jasno... U trbuhu hrpa kamenja. Pas se snalazio. Bubrezi su mu otišli. Sad se oporavlja, međutim nije lako. Ima velike šanse oporaviti se. Car je divan. On i dalje čeka naredbe. Ne čeka maženje, gleda u oči i čeka zapovijed. Poslušno nevino biće, ispaćeno", dodali su nam iz udruge te istaknuli kako se o njemu sada brine volonterka dok se u potpunosti ne oporavi.

Pročitajte i ovo Jednokratne rukavice bačene u more Ekološki problem Životinje se zapetljavaju u odbačene maske: Veterinarski fakultet u Zagrebu objavio važno upozorenje

"Tek onda razmišljat ćemo o odgovornom skrbniku. Bojimo se da, s obzirom na vrstu i poželjnost takvog psa, ne ode u pogrešne ruke", istaknuli su iz Udruge.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene