Zbog mogućih pljuskova i vjetra i danas su za Hrvatsku izdana upozorenja. Narančasti meteoalarm na snazi je za Slavoniju te Sjeverni i Srednji Jadran, dok je za Gorski kotar, Liku i južni dio jadranske obale izdano žuto upozorenje.

Galerija


Mnoge su jedrilice i jahte iz opreza vezane u lukama. Istok zemlje pak zbraja štetu nastalu tijekom jučerašnjeg nevremena, posebice na poljoprivrednim površinama. Najviše su stradali usjevi kukuruza i suncokreta na području Iloka.

Vezani članci Požega: Poljoprivredne štete nakon tuče - 4 Umjesto rekordnog uroda - rekordne štete. "Nemam ništa, ne znam kako dalje, treba plaćati račune" Odšteta za uništene usjeve i kuće u Požeštini - 9 Razmjeri štete u Požeštini: Prinos po hektaru ječma inače je do osam tona, a na jednom polju požnjeli 20 kilograma

Željko Crnković iz Šarengrada je u šoku.

"Strašno je izgledalo, strašno, nisi smio izaći iz kuće van. Led velik, kao palac. Vjetar je bio nemoguće jak", opisao je jedva susprežući suze.

Reporterka Matea Drmić u Vijestima Nove TV javila se s krajnjeg istoka zemllje koji je u nedjelju pogodilo nevrijeme. Razgovarala je s Miroslavom Štrickim iz Šarengrada kojemu su stradale poljoprivredne kulture, kukuruz i suncokret. Šteta je, kaže, stopostotna.

"Za oporavak od ovako nečeg trebat će dvije dobre godine", kaže Štricki. Šteta mu je i veća jer ima junad koja je nakon nevremena ostala bez hrane. A sa stokom je imao planove.

"Sve je palo u vodu, ne znam kako ćemo dalje", kaže. Svoje usjeve ne osigurava jer, objašnjava, godinama nije bilo ovakvog nevremena pa su se nadali da će tako i ostati.

"Eto, dođe jedna godina i sve uništi. U svojih 55 godina ovako što ja nisam vidio", kazao je Miroslav Štricki.

U zadnjih mjesec dana Slavonija je jako stradala od Požege do Iloka, zaključila je Drmić. 

Vijesti gledajte svakog dana na Novoj TV, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste vijesti? Pogledajte ih besplatno na novatv.hr