Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Upozorenja i danas na snazi

Zbrajaju se štete nakon velikog nevremena na istoku Hrvatske: "Strašno je izgledalo, led velik kao palac... Nisi smio izaći iz kuće van"

Aktualno Galerija Šteta na usjevima - 1 Šteta na usjevima - 1 Foto: DNEVNIK.hr Matea Drmić Matea Drmić Foto: DNEVNIK.hr Šteta na usjevima - 2 Šteta na usjevima - 2 Foto: DNEVNIK.hr +0 Šteta na usjevima - 3 Galerija 1/4 >>
Zbog mogućih pljuskova i vjetra i danas su za Hrvatsku izdana upozorenja. Narančasti meteoalarm na snazi je za Slavoniju te Sjeverni i Srednji Jadran, dok je za Gorski kotar, Liku i južni dio jadranske obale izdano žuto upozorenje.

Mnoge su jedrilice i jahte iz opreza vezane u lukama. Istok zemlje pak zbraja štetu nastalu tijekom jučerašnjeg nevremena, posebice na poljoprivrednim površinama. Najviše su stradali usjevi kukuruza i suncokreta na području Iloka.

Pročitajte i ovo Poplava Neretva - 4 nakon obilne kiše Zbrajaju se štete na jugu zemlje, izlila se Neretva: "Otišao nam je sav namještaj, voda je bila i do pola metra" Olujno jugo i vjetar prouzročili veliku štetu - 11 Velika šteta Olujno jugo i valovi pravili nered po Kvarneru: Snažni naleti vjetra uništili betonski dio kupališta

Željko Crnković iz Šarengrada je u šoku.

"Strašno je izgledalo, strašno, nisi smio izaći iz kuće van. Led velik, kao palac. Vjetar je bio nemoguće jak", opisao je jedva susprežući suze.

Reporterka Matea Drmić u Vijestima Nove TV javila se s krajnjeg istoka zemllje koji je u nedjelju pogodilo nevrijeme. Razgovarala je s Miroslavom Štrickim iz Šarengrada kojemu su stradale poljoprivredne kulture, kukuruz i suncokret. Šteta je, kaže, stopostotna.

"Za oporavak od ovako nečeg trebat će dvije dobre godine", kaže Štricki. Šteta mu je i veća jer ima junad koja je nakon nevremena ostala bez hrane. A sa stokom je imao planove.

"Sve je palo u vodu, ne znam kako ćemo dalje", kaže. Svoje usjeve ne osigurava jer, objašnjava, godinama nije bilo ovakvog nevremena pa su se nadali da će tako i ostati.

"Eto, dođe jedna godina i sve uništi. U svojih 55 godina ovako što ja nisam vidio", kazao je Miroslav Štricki.

U zadnjih mjesec dana Slavonija je jako stradala od Požege do Iloka, zaključila je Drmić. 

Vijesti gledajte svakog dana na Novoj TV, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste vijesti? Pogledajte ih besplatno na novatv.hr


 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene