Obavijesti Video Pretražite Navigacija
što će učiniti plenković?

Analitičar o odlasku Kuščevića i potezima premijera: "Tu je temeljna prevara od koje se HNS želi izvući"

Tihomir Cipek (Foto: Dnevnik.hr)
Tihomir Cipek (Foto: Dnevnik.hr) DNEVNIK.hr
Aktualno Galerija +0 Tihomir Cipek (Foto: Dnevnik.hr) Galerija 1/1 >>
Lovro Kuščević napušta Vladu. Odlazi s mjesta ministra uprave, ali i s mjesta političkog tajnika HDZ-a. Premijer je ostavku prihvatio, a Kuščevića, koji kaže da ne želi biti uteg Vladi, sada čeka druga fotelja.

O ostavci Lovre Kuščevića i odnosima u koaliciji svoje mišljenje iznio je i politički analitičar profesor Tomislav Cipek za Večernje vijesti Nove TV.

Pročitajte i ovo Tihomir Cipek, Marija Miholjek i Saša Kopljar Dan nakon izbora Tko je u boljoj poziciji i kakva sudbina čeka onoga tko ne sastavi Vladu?: "Neki su ogorčeni, ali drugi..." Tihomir Cipek, politički analitičar Za Dnevnik Nove TV Tihomir Cipek o zadnjim danima kampanje: "Nije bitna melodija, bitno je da imate gromki početak. Milanović je dobio gromki kraj, ali to nije odjeknulo"

"Otvara mogućnost da se zapravo sad HNS-u kaže da ostane u Vladi, više nema osobe u Vladi koja je bila prijeporna, a premijer sad može postupiti obrnuto. Može reći: 'Ja sam zbog načelnih razloga prihvatio ostavku ministra Lovre Kuščevića i zbog istih načelnih razloga zahvaljujem HNS-u na suradnji', a što će premijer odlučiti, vidjet ćemo. Oba poteza mogu izgledati kao privremeni dobici, iako glavni, strukturalni problem, da imamo Vladu koja nije proizišla iz volje birača, nego jednim kuloarskim pregovaranjem  i dalje ostaje.

Ovako imamo parlament i Vladu koji proizlaze, u ovim pregovaranjima, iza zavjese i igre koje ljudima nisu jasne, sigurno da glasači HNS-a nisu htjeli da on bude u koaliciji s HDZ-om, niti su glasači HDZ-a priželjkivali da im koalicijski partner bude HNS. Rekao bih da je tu temeljna prevara, a bježeći od te prevare, HNS se želi izvući tražeći odgovornost, premijer se želi izvući prihvaćajući odgovornost ministra i kalkulirajući u parlamentu s Bandićevim zastupnicima, HNS-ovim, otpadnicima ovih ili onih stranaka te zbog toga imamo ovu nedorečenu situaciju." 

Vijesti gledajte svakog dana na Novoj TV, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste vijesti? Pogledajte ih besplatno na novatv.hr  Aktualno Lovro Kuščević: "Protiv mene se urotila čitava ljevica. Tragikomično je da je moj odlazak zapravo njihov neuspjeh" Bivši ministar uprave Lovro Kuščević (Foto: Dnevnik.hr) Bivši ministar uprave Lovro Kuščević (Foto: Dnevnik.hr) Foto: DNEVNIK.hr +0 Lovro Kuščević (Foto: Dnevnik.hr) Hrvatska Lovro Kuščević: "Protiv mene se urotila čitava ljevica. Tragikomično je da je moj odlazak zapravo njihov neuspjeh" 1/2 >>

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene