Pogledajte akciju koja je izazvala čuđenje svih koji su se danas zatekli u Vukovarskoj ulici u Zagrebu.


 Rano jutros obitelj Markić iz Đurđanaca kod Đakova sa 140 grla krava krenula je prema Đakovu na prosvjed. Tvrde da im je državna zemlja koju su godinama obrađivali nepravedno oduzeta. Put im je prepriječila policija. A dok su se Markićevi vratili kući, cijelo poslijepodne pod osiguranjem interventne policije njihovih 5 bikova teškom je mukom uklonjeno iz središta Zagreba.

Vezani članci Policija u potrazi / Ilustracija Drama u Dubravi: Policija uhvatila muškarca koji je pobjegao nakon sukoba, navodno je bio naoružan Prosvjednici u sukobu s policijom VIDEO Pogledajte kako su prosvjednici raspravljali s policijom: "Koji članak sad kršimo?"

Životinje su u prihvatili u Dugom Selu, a ušle su u kamion uz pomoć željezne ograde. Hvatači životinja pokušali su ih namamiti na sve moguće načine, a u jednom se trenutku ovdje pojavio i čovjek s puškom za omamljivanje. Akcija je trajala gotovo 4 sata, uz nadzor interventne policije.

'Ja nisam znao do sada gdje živim. Kada sam jučer slušao ministra i njegove priče, to nije normalno'

Teško je opisati reakcije ljudi koji su tuda prolazili, ali barem se 50 puta čula upitna rečenica: "Policijom na bikove? Ovog nema ni u filmu!"

O cijelom ovom slučaju zbog kojeg se obitelj Markić i digla na noge, pitali smo i nadležnog ministra, pa je Tihomir Jakovina prije cijele akcije utovara bikova poručio da Markići za sada i dalje budu dobri proizvođači.

'Ako je bilo kakvih nepravilnosti, a vezanih uz natječaj, postoje institucije koje to trebaju istražiti i prema tome postupiti. Gospoda Markić neka natovare svoju stoku i vrate ih na svoju farmu', poručuje Jakovina.

Pogledajte akciju koja je izazvala čuđenje svih koji su se zatekli u Vukovarskoj ulici u Zagrebu.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju