Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Država im uzela zemlju

'Ja nisam znao do sada gdje živim. Kada sam jučer slušao ministra i njegove priče, to nije normalno'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Na svoj se način moraju boriti za povratak oduzete zemlje pa se 140 grla zaputilo u grad.

Rano jutros obitelj Markić iz Đurđanaca kod Đakova sa 140 grla krava krenula je prema Đakovu na prosvjed. Tvrde da im je državna zemlja koju su godinama obrađivali nepravedno oduzeta. Put im je prepriječila policija.

Pročitajte i ovo Andrej Plenković Posjet Đakovu Plenković o Milanovićevoj izjavi o Habijanu: "Zamislite da ja sada počnem govoriti od novinara tko je kojeg seksualnog opredjeljenja" Slika nije dostupna Od slikovnice do crtića Upoznajte lipicanca Tulipana, novi brend Đakova

'Shvatiš što se mora napraviti da se izboriš za svoje', rekla je Ivana Markić.

'Jedni govore da imamo 800 hektara, ministar da imamo 600 hektara zemlje. A mi imamo na svih sedam OPG-ova s dvjesto i nešto hektara zemlje. Tu su papiri', kaže nam Saša Markić, a te iste papire nitko ne želi pogledati. Na svoj se način moraju boriti za povratak oduzete zemlje pa se 140 grla zaputilo u grad.

 5 bikova 'osvanulo' pred Ministarstvom poljoprivrede u Vukovarskoj

'Ja nisam znao do sada gdje živim. Kada sam jučer slušao ministra i njegove priče, to nije normalno', kaže Stipo i poziva ministra da pokaže ugovore.

'Koliko tko ima zemlje? On misli na sve Markiće što ima u Hrvatskoj?', pita se. Odgovor nam je stigao iz resornog ministarstva, gdje su ostali pri svemu jučer izrečenom. Nakon više od deset kilometara pješačenja put im je prepriječila policija, a onda je slijedio i susret s veterinarskom inspektoricom. Prosvjednici su zaustavljeni u blizini ranča đakovačkog gradonačelnika kojega i optužuju za sve što im se događa.

Sve je komentirao i gradonačelnik.

'Ja ću sam zatražiti pravnu zaštitu, jer, ispričavam se na riječima: Nisam plot da me svatko zapišava', rekao je Zoran Vinković, a onda je naišao i član gradskog vijeća iz redova HDZ-a. I dok su politička prepucavanja koja možete pogledati u prilogu bila u tijeku, Markićevi su vratili stoku kući i poručili: "od borbe ne odustajemo!"

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene